Neredesin mühendis bey. Çanakkale’de baraj suyunda kaybolan mühendis Mürsel Meracıoğlu’ndan haber yok

Neredesin mühendis bey. Çanakkale’de baraj suyunda kaybolan mühendis Mürsel Meracıoğlu’ndan haber yok
Çanakkale'de çalıştıkları Rüzgar Enerjisi Santrali'ne gitmek için yola çıktıkları otomobilin baraj suyuna kapılması sonucu kaybolan mühendis Mürsel Meracıoğlu’nu arama çalışmaları üçüncü gününde de devam ediyor. Filiz Soydoğan Çiçek’in yaşamını yitirdiği olay sırasında Meracıoğlu, son bir hamleyle cep telefonundan 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp 12 saniye süren görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı.

Ayvacık ilçesine bağlı Kırca köyündeki Rüzgar Enerji Santrali'nde iş güvenliği uzmanı olarak çalışan Mürsel Meracıoğlu ile yardımcı hizmetlerde çalışan Filiz Soydoğan Çiçek, geçtiğimiz Çarşamba günü sabah işe gitmek üzere ilçe merkezinden otomobille yola çıktı. Otomobil, saat 07.45 sıralarında Ayvacık Barajı yanından geçen toprak yola geldiğinde taşan baraj suyuna kapılarak kayboldu.

yenicag-canakkale-9.jpg

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ İLE 12 SANİYE SÜREN KONUŞMA

Mürsel Meracıoğlu, son bir hamleyle cep telefonundan 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp yardım istedi. 12 saniye süren görüşmenin ardından telefona ulaşılamadı. İhbar üzerine bölgeye giden Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekibindeki 2 asker, baraj suyu içinde ışıkları yanan bir araç gördüğünü bildirdi. Bu bilgi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekiplerince baraj suyunda arama çalışması başlatıldı.

yenicag-canakkale-14.jpg

TALİHSİZ KADININ CESEDİNE ULAŞILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde ara verilen arama-kurtarma çalışmaları bu sabah saat 09.30 itibariyle yeniden başladı. Bölgeye gelen Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Çanakkale ve Tekirdağ Emniyet Müdürlükleri'nin su altı ve AFAD ekipleri, baraj suyunda arama sonucu 2 kişiden evli ve 2 çocuk annesi Filiz Soydoğan Çiçek'in (50) cansız bedenine ulaşıldı.  Deniz polisi tarafından aracın suya kapıldığı yerin yaklaşık 300 metre uzağında sudan çıkarılan kadının cansız bedeni, ekiplerin yaptığı incelemenin ardından Ayvacık Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

yenicag-canakkale-18.jpg

AYVACIK KAYMAKAMI OLAY YERİNDE KOORDİNASYONU SAĞLADI

Dün akşam havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmalar bugün, güneşin doğuşuyla yeniden başladı. Bölgeye gelen Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile Çanakkale ve Tekirdağ emniyet müdürlüklerinin dalgıç polis ekipleri son hazırlıklarını yapıp suya tekrar girdi. Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, olay yerinde koordinasyonu sağladı. 

yenicag-canakkale-20.jpg

OTOMOBİL BULUNDU

Arama ve kurtarma faaliyetlerine başlayan ekipler, kiralık aracın son GPS konumu bilgileri kapsamında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Otomobilin yerini tespit eden ekipler, aracı vinç yardımıyla sudan çıkarttı.

Meracıoğlu'nun cesedinin araç içinde olmadığının tespit edilmesi üzerine sudaki arama çalışmalarına tekrar başlandı. 

yenicag-canakkale-28.jpg

“SEL VAR, KÖY YOLUNDAN KİMSE GELMESİN”

Bu arada, Mürsel Meracıoğlu'nun çalıştığı iş yerinin cep telefonu uygulamasındaki grubundan, olaydan kısa süre önce İngilizce olarak "Sel var, köy yolundan kimse gelmesin." şeklinde sesli mesajla uyarı yapıldığı öğrenildi.

ekran-alintisi-20210129181649.jpg

KAYIP MÜHENDİS ARANIYOR

Dün sabah saatlerinde ekiplerin çalışması sonucu Filiz Soydoğan Çiçek'in cansız bedenine ulaşılmış, Mürsel Meracıoğlu ile aracın bulunması için de çalışmalar yoğunlaştırılmıştı.

yenicag-canakkale-28-001.jpgyenicag-canakkale-26.jpgyenicag-canakkale-31-001.jpgyenicag-canakkale-35.jpgyenicag-canakkale-21.jpgyenicag-canakkale-19.jpgyenicag-canakkale-52-001.jpgyenicag-canakkale-58-001.jpg