Nereye gidiyoruz

İnsan bozuntuları işi büyüttü. Artık çocuklara saldırıyı öven kitaplar yayımlıyorlar. Bebeklere istismarı anlatıyorlar. Netice mi? "Denetimli serbestlik."

Sormak istiyorum bu nasıl adalet?

En müthiş gözlem bir hâkimden çıktı. 30 senelik yargıç, bayan avukatın etek boyunu ölçmeye çalışıyor. Yetmiyor. Bunu fotoğrafla tespite kalkışıyor. Hem de dava dosyasına eklemeye çalışarak.

Neyse ki Adalet Bakanı, bu hâkim hakkında HSK'yı harekete geçirdi. Mehmet Yoylu kızağa çekildi ve muhtemelen emekli edilecek.

Fıkra gibi

Günün esprisini sosyal medyada yakaladım. Genç bir arkadaşımız yazmış.

Etek boyuna takmış Mehmet Yoylu'yu ikaz ediyor: "Hâkim Bey, fermuarın açık kalmış."

Başka örnek

Gün geçmiyor ki Fetö'den göz altına alınan mahkûm olanlar ortaya dökülmesin. Eski tabirle artık vakayı adiye. Bu işleri kanıksadım. Arada ilgimi çekenler de mevcut. Mesela "Fethullah'ı mehdi yapan" bir başka hâkim var: İlhan Karagöz.

Bu adama verilen müebbet bile içimi soğutmuyor. Bu zamana kadar canını yaktığı, hayatını söndürdüğü mahkûmlar ne olacak? Bunlar Amerika'da "Özel savcının Rusya dosyasını kapatmasına benzemiyor." Robert Mueller üstüne üstlük istifa da ederek bir sürü söylentiyi kapattı. Bizdeki mağdurlar ise meydanda. Aralarında intihar edenler dahi var.

Kayyum hazır

İktidarın sözcüleri hemen her alanda nalıncı keseri. Bu durumu doğal karşılayanlar olabilir. İtirazım yok. Ancak bir ülkede asayişten sorumlu bakan "kurgularla yola çıkıyor" ise epey düşünmek lazım.

Yakın zamana kadar uygulanan seçim zamanı üç bakanın tarafsızlaştırılmasının ne kadar önemli olduğunu anlar hâle geldik.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 23 Haziran gecesi için hazırladıklarını tahmin zor değil. Düşünceler arasında mutlaka İstanbul'un, atanan kayyumla devamı da vardır...

***

Krediler devam

Simge Fıstıkoğlu'nun yönettiği Yakın Plan'da yeni bir yüz gördük. Hüseyin Alptekin. İç ve dış konularda donanımlı. Ağzı da iyi laf ediyor.

Mehmet Barlas'ı ise ezberlediniz. Göbeklitepe'den zamanımıza gelen tek isim.

Prof. Dr. Mithat Baydur, yine iyi hazırlık yapmıştı. "Dışarıdan para gelmiyor" diyenlere de cevap verdi. Almanya, İngiltere vb. AB ülkelerinin Türkiye'ye kredi musluklarını kapatmadığını anlattı. Hatta İspanya'nın sağladığı toplam desteğin 80 milyar avroyu bulduğunu söyledi.

Hocanın bu akışa gösterdiği gerekçe çok netti: "Aman Türkiye, Yunanistan gibi başımıza sorun olmasın."

***

Kızdırmayayım

Hıncal Uluç üstadın isteğini mümkün olduğu kadar yerine getiriyordum. Ancak bir süredir spora ayırdığım iki günü aksattım. Bugün cuma olduğuna göre köşemin hiç olmazsa bir bölümünü futbola ayıracağım.

Baloncular

Her transfer sezonu açıldığında aklıma merhum şarkıcı "Şişman İbo" gelir. Tabii onu şöhrete ulaştıran tek şarkısı: "Benim balonlarım vardı."

Her hangi bir spor sayfasına bakınca her gün ortalama çeşitli boylarda 10-15 balon haber görüyoruz. Öte yandan sakın ha İbo'ya bir Fatiha'yı eksik etmeyin...

***

Bunlar sahici

Bu sene, futbolcular ikinci planda kaldı. Teknik direktörler öne çıktı. Abdullah Avcı, Beşiktaş'a Okan Buruk, Başakşehir'e geçti.

Galatasaray ve Trabzon rahat. Eskilerle devam edecekler. Kafası dinç biri daha var; Şenol Güneş. Millî takımda kariyerini sürdürecek. Güneş'in TRT'de Levent Özçelik'le söyleşisinde bir sürü özlü sözüne tanık olduk. Hepsi de seçmece idi. Beğendiklerim arasından tek örnekle yetineceğim:

"Bugün umutlu, yarın mutlu olmalıyız."

***

Dağılan takım

Bakü'nün ev sahipliği yaptığı UEFA Kupası finalinde Chelsea, Arsenal'ı dağıttı 4-1. Kupaların ilki İngiltere'ye gitti. Böylece Chelsea, İstanbul'da oynanacak "Süper Kupa" için rezervasyon yaptırmış oldu.

beIN SPORTS'taki yayının anlatım ve yorum tarafına lafım yok. Yalçın Çetin ile Bülent Timurlenk iyiydiler. Görüntüler için aynı kanıda değilim. Çok kötüydü.

***

Gençler devam ediyor

Polonya'daki U-20 finallerini de kaçırmıyorum. Şaşırdığım ekip Japonya. Çok iyiler. Bakalım nereye kadar gidecekler?

Umutlu olduğum Nijerya'da ise beklediğimi bulamadım.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Olmayınca hasta, kadrin bilmez âdem sıhhatini... Şair Fitnat

Yazarın Diğer Yazıları