Neşe Alten kimdir

Neşe Alten kimdir
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 26 Ekim 1993'te teröristlerce şehit edilen Neşe Alten ve babası Hasan Alten'in acısı, her 24 Kasım Öğretmenler Günü'de tazeleniyor. Peki Neşe Alten kimdir?

Diyarbakır''ın Bismil ilçesinde teröristlerce haince katledilen Neşe öğretmen, mezarı başında anıldı. Peki Şehit öğretmen Neşe Alten kimdir? İşte ayrıntılar...

NEŞE ALTEN KİMDİR?

Neşe Alten 1972 yılında Tekirdağ''ın Şarköy ilçesinde dünyaya gelmiştir. 26 Ekim 1993 tarihinde, Diyarbakır ilinin Bismil ilçesinde PKK’lılar tarafından kurşuna dizilerek acımasızca katledilen Neşe Alten bekâr ve 26 günlük öğretmendi.

2 TEMMUZ 1993''TE DİYARBAKIRA ATANDI

Öğretmen olma hayalleri ile yaşayan Neşe Alten 2 temmuz 1993 tarihinde, Diyarbakır’ın Bismil ilçesi, Çavuşlu Köyü İlkokulu’na atandı. 

AİLESİ İZİN VERMEK İSTEMEDİ

Terör faaliyetlerinin en üst seviyelerde olduğu 93''lü yıllarda, Neşe Alten''in görev yeri Bismil olarak belirlenince ailesi göndermek istemedi. Ailesinin tüm ısrarlarına rağmen öğretmen olmak istediğini söyleyen Neşe Alten "Bayrağımın dalgalandığı her yer benim toprağımdır.” dedi ve gitmeye karar verdi.