Netflix'te ödüllü film hamlesi

Netflix'te ödüllü film hamlesi
Netflix rekabetçi kalmak adına ödüllü film ve ödüllü yönetmenler için ekstra bir plan hazırlıyor.

Diziler tarafında oldukça sevilen ve beğenilen yapımları bünyesinde toplayan Netflix, ödüllü filmlerin filmler için yeni bir plan hazırlıyor. Bu konuya dair Netflix’in çalışmalara giriştiğini aktaran Bloomberg, filmleriyle platformda başarılı bir performans gösteren film yapımcılarına ve film yönetmenlerine bir tür bonus sistemi getirmeyi hedefliyor.

Bloomberg’e göre bu bonus fikri hala tartışılıyor olsa da verilecek bu karar Netflix için maliyetli olabilir. Bu nedenle Netflix karanı verirken ince eleyip sık dokuyacak gibi duruyor. Netflix, Hollywoodvari bir ödül sistemi getirmeyi planlıyor olsa da, Hollywood dinamikleriyle farklı seyredecek adımlar atacağı düşünülüyor.

Hollywood, oyuncularına ve yönetmenlerine eğer başarılı olurlarsa, birçok teşvikin yanında bir de gişe satışlarından da yüzdelik bir dilim sunuyor. Netflix‘in böyle bir karar ile geleceği düşünülmüyor olsa da kendine has bir sistem oturtacağı biliniyor.

Çünkü platformun televizyon kısmında geleneksel reklam tabanlı sistemlere bağlı olmadığı ve bu nedenle daha rahat olacağı düşünülüyor.