Netflix'ten kullanıcılarını üzen haber. Türkiye'ye de geliyor

Netflix'ten kullanıcılarını üzen haber. Türkiye'ye de geliyor
Popüler video akış hizmeti olan Netflix'ten, Amerika'daki kullanıcılarını üzen bir haber geldi. Şirket, ABD'deki abonelik paketlerine zam yaptığını duyurdu. Yapılan zamla birlikte kullanıcılar, Standart paket için 1 dolar, Premium paket içinse 2 dolar daha fazla para ödenecek. ABD'deki zamlı fiyatların Türkiye ve diğer ülkelerde de etkili olması bekleniyor.

Webtekno'de yer alan habere göre, dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, ABD'deki kullanıcılarını üzecek bir karara imza attı. Platform, en çok tercih edilen abonelik paketleri olan Standart ve Temel isimli paketlerinin fiyatlarında 2 dolara kadar artış gerçekleştirdi. Bu durumdan, Türkiye'deki Netflix kullanıcılarının da etkilenmesi bekleniyor.

EN KÜÇÜK PAKET 8,99 DOLAR OLDU

Netflix'in ABD için oluşturduğu internet sitesinde yer alan bilgilere göre Temel abonelik paketi, 8,99 dolar olarak kalmaya devam edecek. Ancak bu paket, tek bir cihazdan bağlantı ve SD kalite sunduğu için pek de tercih edilmiyordu. Daha çok tercih edilen, 1080p görüntü kalitesi ve 2 cihazda eş zamanlı bağlantı sunan Standart paketin fiyatı ise bundan böyle 13,99 dolar olacak. Bu paketin zamdan önceki fiyatı 12,99 dolardı.

2 DOLAR ZAM GELDİ

Netflix'in en gelişmiş abonelik paketi olan Premium pakete ise 2 dolarlık zam geldi. Bugüne dek aylık 15,99 dolar olan paket fiyatı, bundan sonra 17,99 dolar olarak fiyatlandırılacak. Yeni müşteriler, Netflix'e kayıt olmak istedikleri zaman yeni tarife üzerinden ödeme yapacaklar. 

Şirketin, korona virüs pandemisi nedeniyle bu politikayı izlediği bildirilirken, ABD için uygulanan zamlı paketlerin, Türkiye ve diğer ülkeleri de etkileyebileceğini söyleyebiliriz.

TÜRKİYE'DE EN KÜÇÜK PAKET 17,99 TL

Netflix'in internet sitesinde yer alan güncel verilere göre ülkemizdeki kullanıcılar, Temel paket için 17,99 TL, Standart paket için 29,99 TL ve Premium paket için de 41,99 TL ödeme yapıyorlar. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'deki kullanıcılar da temel pakette sadece SD kalite, Standart pakette HD kalite ve Premium pakette de 4K'ya kadar çözünürlük alabiliyorlar.