Netflix'ten Covid-19 aşı kararı

Netflix'ten Covid-19 aşı kararı
Tüm dünyada aşılama çalışmaları hızla devam ederken, toplum bağışıklığını artıracak bir hamle de Netflix’ten geldi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında yeni tedbirler almaya başlayan şirketlerden, kurum/kuruluşlara varana kadar toplu bir şekilde aşı seferberliği başladı. Pek çok Avrupa Birliği ülkesi aşı pasaportu uygulamasını tartışmaya başlamışken, öte yandan halka açık alanların aşısızlara kapatılması gündemdeki yerini koruyor. Aşılamaya bir destek de Netflix kanadından geldi.

Shift Delete’te yer alan habere göre, Hindistan’da ortaya çıktığı bilinen Delta varyantı, ülkelerdeki Koronavirüs vaka sayılarını yeniden patlattı. Öyle ki, Haziran ayının başlarında günlük vaka sayısı 10 bin seviyelerine kadar inen Amerika Birleşik Devletleri’nin o zamanki halinden eser kalmamış ve şu anda 100 binin üzerine çıkmış durumda. Dünyanın geri kalanında da durumlar pek farklı değil.

OYUNCULARDAN SET EKİBİNE KADAR HERKES AŞI OLMAK ZORUNDA
Deadline’ın haberine göre, çekimleri ABD’de yapılan Netflix orijinal içeriklerinde rol alacak oyunculardan set ekibine varana kadar herkes artık aşı olmak zorunda. Üstelik sadece bunlarla da sınırlı değil, alınan karar aynı zamanda oyuncularla temasta bulunanları da kapsıyor. Edinilen bilgiye göre Netflix yaş, tıbbi ve dini nedenlerle aşı vurulamayacak durumda olanları yeni politikasından muaf tutacak.

Söz konusu kararıyla Netflix, “zorunlu aşı politikasını hayata geçiren ilk büyük stüdyo” oldu.
Zorunlu aşı politikasını yürürlüğe sokan ilk şirket Netflix değil, tek de olmayacak gibi gözüküyor. Çarşamba günü Facebook tarafından yapılan açıklamada, ABD’deki ofis çalışanlarının aşılarını tamamlamış olmaları gerektiği belirtildi. Ekim ayında ülkedeki fiziksel ofislerini yeniden açmaya hazırlanan şirket, tıbbi veya başka nedenlerden ötürü aşı olamayan çalışanları içinse ek değerlendirmeler yapacağını belirtti.

Çalışanlarına aşı zorunluluğu getiren büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi de Google. The New York Times’ın haberine göre, CEO Sundar Pichai tarafından yapılan duyuruda ABD’deki çalışanlarının ofise dönmeden evvel aşılarını yaptırmış olmaları gerektiği açıklandı. Tıpkı Facebook gibi, Google da Ekim ayında fiziksel çalışma modeline yeniden geçmeyi planlıyor.