Netflix'ten Türk yapımları için yeni karar!

Netflix'ten Türk yapımları için yeni karar!
Netflix Türkiye Direktörü, Türk yapımları için çalışmaların devam ettiğini ve ileride dünya genelinde fenomen olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Netflix Türkiye İçerik Direktörü Pelin Diştaş, yaptığı açıklamada Türkiye’de yürütülen yapımların sayıca artmasını ve bu yapımların dünya genelinde izlenmesini hedeflediklerini açıkladı. Netflix Türkiye tarafından hazırlanan ilk yapım da 'Hakan: Muhafız' olmuştu. İkinci yapım 'Atiye' için de fragman yayınlanmıştı.

Türkiye’de binlerce kişinin Netflix’e abone olmasından sonra şirket çalışmalarına hız verdi. Birçok yerli dizi ve filmi bünyesine katan Netflix, orijinal yapımlarıyla da izleyenleri kendisine çekmek istiyor. Dünya çapında yapımlara imza atan Netflix, Türk yapımlarıyla da bu başarıyı hedefliyor.

Shiftdelete.net'ten Hasan Burus'un haberine göre Diştaş, açıklamanın devamında Türk dizilerinin öncelikle Ortadoğu’dan ilgi gördüğünü daha sonra arkasından Doğu Avrupa ve Latin Amerika’nın geldiğini belirterek, Avrupa’dan da ilginin başladığını aktardı. Diştaş, Netflix olarak 190 ülke ile dizi ve filmlerin yayınlandığını belirtti.

Global bir marka olmanın avantajıyla dünyanın her yerine yayın yaptıklarını söyleyen Diştaş, Atiye'nin Göbeklitepe'de geçtiğini hatırlattı. 'Göbeklitepe Yılı' içinde bu projeyle birlikte milli hazine Göbeklitepe’nin yerel ve uluslararası ilginin artmasını amaçladıklarını aktardı.

Ayrıca Türk izleyicilerin izleme alışkanlıklarının değiştiğini belirten Diştaş, 'Black Mirror: Bandersnatch'in en çok izleyen ülkeler arasında Türkiye’nin yer aldığını duyurdu.

ABD’nin ardından en çok dizi ihraç eden ülkeler sıralamasında Türkiye ikinci sırada yer alıyor. 2018 senesi içinde dizi ihracatından elde edilen gelir 350 milyon doları aştı. Bu gelirin 2023 sonuna kadar 1 milyar dolar seviyesine çıkması bekleniyor.