Nevruz provokasyonuna dikkat!

Nevruz provokasyonuna dikkat!
Nevruz öncesi parti liderleri hükümeti uyardı. Kılıçdaroğlu ve Akşener kutlamalara yönelik komplo girişimi olasılığına dikkat çekti. İYİ Parti Genel Merkezi ise teşkilatlara gönderdiği genelge ile olası terör saldırılarına karşı uyarıda bulundu.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Orta Asya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada her yılın 21 ve 22 Mart tarihlerinde kutlanan Nevruz öncesi, terör örgütü mensuplarının provokasyon hazırlığında olabileceği bildirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesinde en büyük kaygılarının 21 Mart'taki Nevruz kutlamalarına yönelik komplo girişimi olduğunu, bu konuda tüm teşkilatı uyardığını söyledi. Meral Akşener ise üç hafta öncesinden “İktidarı uyarıyorum, önlem alın” açıklamasını yapmıştı.

İYİ PARTİ TEŞKİLATLARINI GENELGE İLE UYARDI

İYİ Parti Genel Merkezi Nevruz öncesinde tüm il başkanlıklarına yazılı bir genelge göndererek terör saldırılarına karşı uyarıda bulundu ve tüm Türkiye’nin ortak bayramı olan Nevruz Bayramı’nı kutladı. İl Başkanlıklarına gönderilen yazılı genelgede İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı’nı imzası yer aldı. Genelgede şu ifadelere yer verildi:

TERÖR ÖRGÜTÜ OYUN KURGULUYOR

“İçerisinde birlik ve beraberlik kardeşlik ve dayanışma öğelerini barındıran bu anlamlı günün son yıllarda eli kanlı terör örgütü PKK ve yandaşlarınca, anlamına aykırı bir biçimde insanımızın canına malına ülkemizin huzuruna birlik ve beraberliğine kasteder mahiyette terör ve tedhiş amaçlı kullanıldığına şahit oluyoruz. 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerin yaratacağı gerginlik ve stres ortamını kullanarak, örgüt propagandası yapmak, karışıklık çıkarmak ve böylece seçimleri istediği yönde etkilemek amaçlarıyla PKK terör örgütü ve destekçilerinin 21 Mart günü değişik provokatif eylemlere başvurabileceği kuvvetli ihtimal olarak değerlendirilmektedir.”

“AMAÇLARI MASUM İNSANLARI SOKAKLARA ÇIKARMAK”

“Terör örgütünün kitleleri provokasyonlarla karşı karşıya getirerek asayiş olayları çıkartmak ve böylece örgütün gücünü koruduğu algısını yaratmak gibi maksatlarla masum insanları sokaklara çıkararak onları güvenlik güçlerimize çatıştırmak devleti ile karşı karşıya getirmek gibi yöntemleri daha önce de kullandığı milletimizin malumudur.”

“PROVOKASYONLARA İZİN VERMEYELİM”

“Kurgulanan oyunları ve önüne çıkarılan her türlü engeli aşarak günümüze gelen partimiz mensuplarının ve adaylarımızın bu prensiplere harfiyen uyacağına ve partimize zarar verebilecek provokasyonlara fırsat vermeyeceğine dair inancımızı ifade eder bu inançla Nevruz Bayramızını bir kez daha tebrik eder seçim çalışmalarınızda başarı dileklerimle saygılar sunarım.”

bildiri1-001.jpg

“CİHAN PAÇACI: PARTİ ÖRGÜTLERİNİ UYARDIK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın kendisine, 21 Mart'ta Nevruz kutlamalarında bir provokasyonun olabileceğini söylediğini ifade etti. Öztrak, konu hakkında kendisine yöneltilen, “Partinize ulaşmış resmi bir bilgi var mı?” sorusunu, “Ulaşan duyum üzerine parti örgütlerini uyardık” sözleriyle cevaplamıştı.

bildiri2.jpg

“MERAL AKŞENER: İKTİDARI UYARIYORUM, ÖNLEM ALIN”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin Ankara Gölbaşı’ndaki seçim bürosu açılışında, “Nevruzla ilgili buradan iktidarı uyarıyorum. Önlem alınız. 21 Mart için Türkiye’de önlem alın ki insanımızı birbirine düşüren bir tavır tutum ve eylemle karşılaşmayalım. Bizle uğraşmayı bırakın. Eğer ‘HDP eşittir PKK’ diyorsanız gereğini yapmalısınız. ‘Tavşana kaç tazıya tut’ hikayesini bu millet artık yutmuyor.” açıklamasını yapmıştı.

SİYASİ PROVOKASYON MALZEMESİ YAPILMA İHTİMALİ...

İstanbul Nevruz Tertip Koordinasyonu tarafından Bakırköy İlçe Seçim Kurulu’na yapılan miting başvurusuna izin verildi. İstanbul'da Nevruz, 24 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar alanında Diyarbakır’da 21 Mart Perşembe günü Nevruz Alanı’nda kutlama gerçekleştirilecek. İzmir'de Nevruz'un adresi ise Gündoğdu Meydanı olarak belirlendi. Yerel seçimler öncesi, olası provokasyonlarda ortaya çıkacak görüntülerin siyasi propaganda amaçlı kullanılmasından endişe ediliyor.

İlgili Haberler