Nevşehir Simidinin tarifi nedir? Nevşehir simidinin malzemeleri nelerdir? Nevşehir simidi nasıl pişer? Nevşehir simidinin şekli nasıldır?

Nevşehir Simidinin tarifi nedir? Nevşehir simidinin malzemeleri nelerdir?  Nevşehir simidi nasıl pişer? Nevşehir simidinin şekli nasıldır?
Nevşehir Esnaf Odaları Birliği tarafından ürünün coğrafi işaret tescili almasına ilişkin 8 Temmuz 2020’de Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru gerçekleştirilmesi Nevşehir simidi nasıl yapılır? Nevşehir simidinin malzemeleri nelerdir? Nevşehir simidinin şekli nasıldır? sorularını akıllara getirdi. İşte Nevşehir simidine dair merak edilenler...

Muhteşem lezzeti ile birçok simide taş çıkartan ve sadece Nevşehir il sınırları içerisinde yapılan bu simit, taş fırında ve fındık kabuğunda yanan ateşte pişiriliyor.

MEŞHUR NEVŞEHİR SİMİDİ ŞEKLİ NASILDIR? 

120 yıllık tarihi olan Nevşehir Simidi, Türkiye’nin diğer illerinde üretilen simit formundan farklı olarak dikdörtgene yakın yuvarlak kenarlı bir hamur işidir.

NEVŞEHİR SİMİDİNİN MALZEMELERİ NELERDİR? 

Hamurun mayalandırılmasında hazır maya değil, Nevşehir’in maharetli ustalarının hazırladığı doğal günlük nohut mayası kullanılmaktadır. Şeker ve tuz ilave edilmeden hazırlanan Nevşehir Simidinin yedi ila on güne kadar bayatlamadan tazeliğini koruduğu bilinmektedir.

Nevşehir Simidi, üretiminde kullanılan ve ustalık mahareti ile hazırlanan nohut mayası ve üzeri baskılı dış görünüşü ile farklılaşarak yöreyle ünlenmiştir. Nevşehir Simidinin üretim metodu, yörenin beşeri sermayesi ile kuşaklar boyu aktarılan kültürel bilgi birikimi ile yaşamını devam ettirmiştir.  

yenicag-nevsehir-simidi.jpg