Newton, Trabzonspor'u nasıl oynatacak?

Basın ile yaptığı son toplantıda; "Çeşitli sebepler dolayısıyla geride kalan haftalarda birçok farklı sistemle oynadık. Denizlispor maçında 3-5-2, diğer maçlarda 4-3-3 ve 4-2-3-1 sistemini uyguladık. Tek bir sistemi henüz uygulama fırsatımız olmadı. Birçok sistem üzerinde çalışıyoruz" dediği sırada Trabzonspor 4 haftası tamamlanan Süper Lig'de 5 puanla 12'inci sırada ve lider Alanyaspor'un da 5 puan gerisinde bulunuyor.

Peki! 3 gün öncesine  kadar bu sezon için kadrosuna toplamda 12 yeni ismi katan Trabzonspor'da, eskilerle yenileri haşır neşir eyleyerek sistem oluşturma işine ne kadar daha zaman ayrılacak?

Bir 4 hafta daha yeter mi? Ya da daha fazlası mı gerekecek?

Eddie Newton, yeni gelenlerin de oyun stillerini eskilerle birleştirip uyumlu bir ekip yaratana kadar geçecek olan zamanda bir 5 puan daha kayıp ederse ne olacak? Trabzonspor bugünkü göstergelerle 10 puan geri düşebilir mi? Ortada bir uyum sorunu bulunduğuna göre, muhtemeldir!

Kısacası ortada henüz tamamlanamamış ve bu nedenle de gerçek manada bir ekip oluşturamamış Trabzonspor var.

Bu durumda Trabzonspor, 5 puan daha geride kalmayı bir kenara koyalım, aradaki 5 puanlık farkı ortadan kaldırmak için rakiplerinin kayıp etmesini beklerken kendisi ne yapmalı?

***

Ezcümle, ekip oluşturma adına 3-5 maçın daha gerektiği süreçte, bundan sonraki maçları kazanmak için takım oyunundan çok bireysel performansların etkili olması hedeflenecek, beklenecektir.

Bu hedefe en büyük katkıyı da geçtiğimiz yıl kalesinde olduğu gibi Uğurcan, geçmiş performansını aratan Abdulkadir Ömür, kenarda oynadığı zaman daha başarılı olan Neweakeme, Sosa'nın işini azda olsa görmesi istenen Baker ile Sorlöth'u unutturmaları beklenen Afobe, büyük umutlarla alınan Semedo, gerekeni yapabilirlerse Trabzonspor en baştan yarıştan kopmaz.

Tabidir ki yıllardan beri Trabzonspor'un en sorunlu hattı olarak bilinen stoperliğe adeta can simidi gibi yeni alınan Vitor Hugo'dan olan beklentilerinde hayata geçmesi şart.

Ancak; "Sezonun henüz başındayız. Dolayısıyla önümüzde gidebileceğimiz çok yol var" da diyerek adeta taraftardan sabır ve zaman isteyen Newton, futbolcuları ile Trabzonspor camiasının hasretle beklediği hedeften koparlarsa yok mu? Sadece Newton için değil, bordo-mavili camia içinde çok kötü olur.

 

Yazarın Diğer Yazıları