Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem
Son dakika haberi... Niğde'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünün 5,4 olduğunu duyurdu.

Son dakika bilgisine göre Niğde’nin Bor ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Öte yandan Kandilli'den yapılan açıklamada, depremin büyüklüğünün 5,4 olduğu belirtildi.

Niğde'nin çeşitli illerinden de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşların kendisini sokağa attığı kaydedildi.

Deprem nedeniyle binalarda meydana gelen hasar ise gecenin ilerleyen saatlerinde belli olacak. Resmi kurumların depremle ilgili ayrıntılı açıklamada bulunması bekleniyor.

Öte yandan, deprem başta Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

kandilli-001.jpg

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE EVLERDE ÇATLARLAR OLUŞTU

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, 5.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Obruk köyünde incelemelerde bulundu. Obruk köyünde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını aktaran Vali Yılmaz Şimşek, evlerde çatlakların olduğunu dile getirdi. Ekiplerin hasar tespit çalışmasına başladığını kaydeden Şimşek, "Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Adana’dan ikmal ekibimiz yola çıktığı çadır getiriyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

nigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-3-8500-dhaphoto1.jpgnigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-4-2953-dhaphoto1.jpgnigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-5-1717-dhaphoto1.jpgnigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-5-1717-dhaphoto2.jpgnigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-5-1717-dhaphoto3.jpgnigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-5-1717-dhaphoto4.jpgnigdede-5-1-buyuklugunde-deprem-5-1717-dhaphoto6.jpg