Nihat Özdemir'in neresi istikrarsız?

Her şeyin, hem de matematikte de "2x2'nin 4 eylediği" gerçeği ortada iken, bilim adamlarının bile kimisinin "2 eder", kimisinin "5 eder", kimilerinin "hiçbir şey etmez" diye birbiriyle çelişen değerlendirmeler yaptığı bir süreçte, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetiminin "liglerin oynanması" ile ilgili ortaya koydukları düşünce ve iradenin, başka alanlardakilerle kıyaslama yapıldığında takdire değer olduğunu söylemek için bir çok makul ve mantıklı gerekçe var.

Her şeyin toz duman içinde olduğu bir ortamda, herkesin kendini haklı çıkarmak için onlarca gerekçeyi art arda sıralayarak, kendi pozisyonuna göre çıkar sağlamak istediği böyle bir süreçte, TFF'nin ortaya koyduğu iradeyi takdir etmek lazım.

Neden iradeyi?

Çünkü, her daim ifade ettiğim gibi, insan olmanın tek özelliği iradedir. Kullandığı beyin her yaratıkta da var. Bununla kullandığı akıl az veya çok, öyle veya böyle tüm canlılarda var. Geriye kalan ne? Allah'a kul olmak ve bunun için de irade kullanmak.

Bizdeki bilim adamlarının bile 3 ay öncesinde "yok" dediğine, bugün "var"  dediği göz önünde bulundurulduğunda, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in, süreci fazla köşelemeden yuvarlayarak bugüne getirmesi de bir irade meselesidir.

Çoklarının "filin körü tuttuğu yere göre tarif edercesine" sundukları bakış açısı ve yaptıkları talepler kamuya mal olmuş, toplumsal bir oyunu kendi çıkarları için ne hale soktuklarını hep birlikte görüyor.

***

Nihat Özdemir, süreci başından beri "futbol bir oyundur ve oynanmalıdır" düşüncesi ile yönetmeye çalıştı. Doğru da yaptığı görülüyor.

Her ne kadar adeta masa başında kazanmak demek olan, oynamadan elde etmek için pozisyonuna göre kendilerini hasta edecek kadar işi ifrata vardıranlar da artmaya başlasa bile Nihat Özdemir; "Pozitif vaka çıkarsa ayıracağız. Yolumuza devam edeceğiz" diyerek doğru cümleye son noktayı koymuştur.

Öyle ya, Almanya oynuyor. Diğerleri de ardı ardına gelecek. Türkiye de hayli hayli oynanır! Futbolcular kadar koşmasalar bile hep bir arada saatlerce çalışarak işlerini ifade etmeye çalışan kesimler o kadar çok ki.

Kaldı ki, Nihat Özdemir, 12 Haziran kararını tek başına almadığını, müdahale hakkı bulunan kurullar ile devlet kademesinden de "olur" olduklarını açık açık ortaya koyuyor.

Ama, Nihat Özdemir'in, akıl ve iradesini birlikte kullanabilen herkes tarafından takdir ve teşvik edilmesi gereken tavrı ve bununla ilgili çizilen yol haritasının doğruluğuna rağmen, kimisi eyyamcı, kimisi şahsi çıkarcı, kimisi dalkavuk, kimisi entel-dantel olan bir kısım tarafından eleştiriliyor.

Dahası TFF yönetimi istikrarsız bir görüntü veriyor imajı, algısı yaratılmak isteniyor.

Bu da normaldir! Çünkü, bu ülkede genel de anormal olan işler normal görülüyor. Nihat Özdemir'in normal olanlarının anormal görünmesi gibi!

Ez cümle: "TFF, Nihat Özdemir ve ekibinin neresi istikrarsız" diye sormaya bile gerek kalmıyor değil mi?

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları