Nikolay Briko: “Korona virüs salgınında zirve geliyor”

Nikolay Briko: “Korona virüs salgınında zirve geliyor”
Son 24 saatte 500 Korona virüs vakasının kaydedildiği Rusya’da Bilim İnsanı Nikolay Briko, “Korona virüs salgınında zirve geliyor” açıklamasında bulundu.

Rusya'da başkent Moskova'da korona virüs teşhisiyle karantina hastanesine kaldırılanlardan 115'inin iyileştiği açıklandı. İyileşen hastalardan 45'inin taburcu edildiği diğerlerinin ise son kontrollerden sonra evlerine gönderileceği ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI 22’YE YÜKSELDİ

Salı gecesi açıklanan son verilere göre, Moskova'da 5 kişi daha korona virüsten hayatını kaybetti. Ölenlerin 61 ila 74 yaş arasında oldukları bildirildi. Tüm hastaların virüs öncesinde zatürre ve farklı kronik hastalıkları da olduğu belirtildi.

Rusya'daki toplam ölü sayısı konusunda yeni bir açıklama yapılmazken, öğlen saatlerinde 17 olan sayının son 5 can kaybıyla 22'ye çıktığı haberleri geliyor. Ancak resmi verilerde rakam hala 17.

“SALGINDA ZİRVE GELİYOR”

Bilim İnsanı Nikolay Briko, vatandaşları uyararak "Rusya'da korona virüs salgınında zirve geliyor" dedi. Briko, önümüzdeki birkaç gün içinde hasta sayısının artmasını beklediklerini, ancak daha sonra azalma başlayacağını söyledi. Alınan önlemler sayesinde salgının yayılmasının yavaşlatıldığını belirten Bilim İnsanı soğuk günlerde virüsün daha aktif olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan son 24 saatte Rusya'da 500 yeni vakanın kaydedildiği açıklandı. Böylece vaka sayısı 2 bin 337'ye yükseldi. 73 bölgede ise korona virüs vakası kaydedildiği ifade edildi.