Nikotini vücuttan atarak ciğerleri temizleyen 5 süper besin

Nikotini vücuttan atarak ciğerleri temizleyen 5 süper besin
Sigaranın sağlığa verdiği zararın haddi hesabı yok. Sigarayı bırakmaya çalışan çoğu insan, bu yolda alternatif tedavilerden yararlanıyor. İşte bu noktada süper besinler devreye giriyor. Sigara bırakma yolculuğunuzda size yardımcı olacak, vücuttan nikotini atarak ciğerlerinizin temizlenmesini sağlayacak 5 süper besin.

Sigaranın sağlığa verdiği zararlar saymakla bitmiyor. Sigara insanlarda hem fiziksel hem de psikolojik bağımlılık yapıyor.

Öyle ki sigaranın bağımlılık yapma gücü kokainden 5 kat daha yüksek.

Türkiye'de saat başı 12 kişi sigara nedeniyle yaşamını kaybediyor. Sigarayı bırakma serüvenlerinde çoğu insan alternatif tıbba başvurmakta fayda görüyor. Bunlardan biri de beslenme şekillerini değiştirmekte yatıyor. Öyle ki bazı süper besin olarak adlandırılan bazı besinler, düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki nikotini atarak ciğerlerin temizlenmesini sağlıyor. Peki ciğerleri temizleyen besinler hangileri?

Nikotini vücuttan atan besinler

Kivi: Nikotini vücuttan atmanızı sağlar.

Havuç suyu: Nikotin vücutta 3 gün kalır. Ancak nikotinin zararlı etkilerine karşı havuç suyu içebilirsiniz. Havuç suyu, sigaranın erkenden yaşlanmasına neden olan cildin kendini yenilemesini ve nikotinden arınmasını sağlar.

Isırgan otu: Bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

Zencefil: Akciğerlerin temizlenmesine olanak sağlar ve sigara içme isteğini azaltır.

Su: Vücuttaki nikotinlerin atılmasında çok önemli bir rol oynar. Eğer vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır.

Sigara içme isteğini azaltan besinler

Muz

Domates

Keçiboyunuzu

Sarımsak

Ekinezya

Yulaf ezmesi

Portakal

Ebegümeci

Ispanak

Sigaranın zararları

Sigara cildin sağlıklı görünümünü bozuyor, soluk ve sağlıksız görünmeye neden oluyor. 

Sigara içenlerde dişler beyazlığını kaybediyor ve sararıyor. Dişeti hastalıklarının ortaya çıkmasına neden oluyor ve var olan dişeti hastalıklarının daha da kötüleşmesine yol açıyor.

Sigara tat ve koku alma duyusunu azaltıyor. Dudak ve ağız içi kanser görülme sıklığını arttırıyor.

Sigara içen kişiler çevrelerine kötü bir koku yayıyor. Bu koku özellikle sigara içmeyen kişiler için çok rahatsız edici.

Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin yapısının bozulması, seste kalınlaşma ve gırtlak kanserine yol açıyor.

Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi, damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkıyor.

Beyinde felç, ileri yaşta bunama ve Alzheimer riski artıyor. Her nefeste yaklaşık 50 bin hücrenin ölümüne sebep oluyor.

 

-Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana geliyor.

-Akciğerlerde kansere yakalanma, bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana geliyor. Bunlar arasında özellikle KOAH hastalığının ana nedeni.

-Mide ve yemek borusunda kanama, ülser ve kanser oluşumunu arttırıyor.

-Pankreas kanseri riski artıyor.

-Kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve erken doğum, düşük tartılı doğum, erken menopoz, rahim ağzı kanseri -gibi tehlikeler oluşturuyor.

-İktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği ve kalıtımsal bozukluklara zemin hazırlıyor.

-Mesane kanserine neden oluyor.

-Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülüyor.

-Kemik erimesine sebep oluyor.

-Kol ve bacak damarlarında tıkanıklıklar oluşturuyor.

-Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine kadar varan Burger hastalığı gibi sorunların oluşmasına neden oluyor.

-Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalmaya neden oluyor.

-Sigara içenlerde solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülüyor ve iyileşmesi daha uzun zaman alıyor. -Sigara ilaçların etkisini azaltabiliyor