Nil Burak kimdir. Nil Burak kaç yaşında

Nil Burak kimdir. Nil Burak kaç yaşında
Seni Çok Bekledim dizisine konuk oyuncu olan Nil Burak, Türk sanat müziğinin sevilen isimleri arasında yer almaktadır. Peki, Nil Burak kimdir? Nil Burak kaç yaşında? Nil Burak Seni Çok Bekledim ’de hangi şarkıyı söyledi? Sorularının cevapları ve Nil Burak hakkındaki tüm detaylar…

Nil Burak, başrollerini Özcan Deniz ve İrem Helvacıoğlu’nun paylaştığı Seni Çok Bekledim dizisinde konuk oyuncu olarak izleyiciyle buluşmuştur. Türk sanat müziğinin güçlü seslerinden Nil Burak, hayranlarını ekranlara kitledi. Nil Burak hakkındaki her şey haberimizde…

NİL BURAK KİMDİR? NİL BURAK KAÇ YAŞINDA?

Pembe Nihal Munsif ya da bilinen sahne adıyla Nil Burak 27 Nisan 1948 yılında KKTC’nin Lefke ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Nil Burak’ın müziğe olan ilgisi çocuk yaşlarından itibaren vardır. Müzik kariyeri Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği''nin korosunda şarkı söyleyerek başlayan Nil Burak, Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak için İngiltere’ye gitmiştir. Nil Burak, amatör olarak ilk defa Londra Gallipoli Restaurant''ta sahneye çıkarak müzik dünyasına adım atmıştır.

Nil Burak, 1975 yılında tatil amacıyla Türkiye''ye gelmiştir ve arkadaşlarıyla birlikte gittiği İstanbul’un o dönemdeki en önemli gece kulübü olan Playboy’da, gelen davet üzerine sahneye çıkarak şarkı söylemiştir. Herkesin dikkatini çeken ve çok beğenilen Nil Burak’ın sahne ismi o gece, Zeki Müren tarafından Nil Burak olarak değiştirilmiştir.

Profesyonel ilk sahne deneyimini Playboy''da yapan Nil Burak, daha sonra Maksim Gazinoları’nda çalışmaya başlamıştır.

Ardından ilk televizyon deneyimini canlı orkestra eşliğinde yapar ve İngilizce ile birlikte o dönemin popüler Türkçe şarkılarını seslendirerek ün kazanır.

Nil Burak, 1975 yılının ortalarında Şanar Yurdatapan''ın "Şat yapım"ı tarafından yapılan ilk plağı "Tatlı Tatlı-Sus" ile listelerde bir numaraya kadar yükselip Altın Plak ödülü kazanır.

Birçok ünlü hocadan Türk ve batı müziği dersleri alan Nil Burak, Türkiye''nin en ünlü orkestraları ile çalıştı. 70''lerin sonlarına doğru Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile "İnsanoğlu Tuhaftır" adlı kabare show''da oynadı. Kabare şovun müzikleri ise Şanar Yurdatapan tarafından bestelenip Attila Özdemiroğlu tarafından düzenlemeleri yapıldı.

1978 yılında sözlerini kendisinin yazdığı ve Yaşar Güvenir''in bestelediği "yalnızım ben" adlı şarkısını 45''lik plak yaptı. Bu şarkı 2008 yılında başrolünde Melis Birkan ve Cemal Hünal''ın paylaştığı ve yönetmenliğini Çağan Irmak''ın yaptığı unutulmayan sinema filmi "Issız Adam" da kullanıldı.

Nil Burak, 1982 yılında Şili''de gerçekleşen bir festivalde Ülkü Aker–Selmi Andak ortak çalışması Oryantal ile Türkiye''yi temsil etti.

1985 yılında Eurovison şarkı yarışması Türkiye elemelerinde 3. Olan Nil Burak, 1985 yılında İtalya Akdeniz şarkı yarışmasında Palermo Müzik Festivali''ne katıldı. Sözleri Aysel Gürel''e, bestesi Selmi Andak''a ait olan "Güneş Bir Kere Doğdu" şarkısı ile birinci oldu. Daha sonra İrlanda Cavan Müzik Festivali''nden ''En iyi yorumcu'', ''En iyi aranjman'' ve İkincilik ödülleri olmak üzere toplam üç ödül birden alarak döner.

1986 yılında Türkiye Eurovision şarkı yarışmasında İbo ile birlikte Aysel Gürel–Selmi Andak ortak çalışması olan Yaşa Yaşa adlı parçayla üçüncü olurlar.

Nil Burak, yurt içi ve yurt dışında aralarında dünyaca ünlü Paris Olympia ve Londra The Talk of the Town gibi müzikhollerinin de bulunduğu yerlerde özel orkestralar eşliğinde sayısız konserler verdi.

1988 yılında Nil Burak; Uğur Dikmen, Kandemir Konduk ve Ali Poyrazoğlu ile birlikte hazırladığı ''Zurna Kazım'' adlı albümünü çıkardı.

1989 yılında çıkardığı "Oldu Olacak" albümünde sözleri Cem Karaca''ya bestesi Nil Burak''a ait olan Sende Başını Alıp Gitme şarkısı çok beğenildi.

Nil Burak, Türk pop müziğine olan katkılarından dolayı Popsav tarafından "25. yıl hizmet ödülü"ne Ajda Pekkan, Esin Afşar, Esmeray, Nilüfer, Nükhet Duru, Sezen Aksu ve Tülay Özer ile birlikte layık görüldü.

NİL BURAK SENİ ÇOK BEKLEDİM ‘DE HANGİ ŞARKIYI SÖYLEDİ

Türk sanat müziğinin güçlü sesi Nil Burak, başrollerini Özcan Deniz ve İrem Helvacıoğlu’nun paylaştığı Seni Çok Bekledim dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Nil Burak, Sen de Alıp Başını Gitme isimli unutulmaz şarkısıyla izleyiciyi ekranlara kitlemiştir.