Nintendo Türkiye'ye geri dönüyor

Nintendo Türkiye'ye geri dönüyor
Yıllar önce Türkiye'den çekilen oyun ve teknoloji devi Nintendo, konsol savaşlarına yepyeni bir cepheyle geri dönüyor.

Nintendo uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye pazarına geri dönüyor. Türkiye'ye özel çalışmalarını yoğunlaştıran Nintendo Türkiye Ülke Müdürü Ertoğlu, Türkiye'den Nintendo'nun yıllar önce çekilmesinin sebebini şu sözlerle açıklıyor:

"Bildiğiniz gibi daha önce farklı bir distribütör firma ürünlerin Türkiyedeki satış ve dağıtımını yapmaktaydı. Dolayısıyla onların adına bir şey söylememiz doğru olmayacaktır. Biz ise CD Media Türkiye olarak gerek Nintendo gerekse Take2 markalarının Türkiye’de hakettiği şekilde yer alması için çalışacağız. Bağlı olduğumuz grup şirketimiz CD Media S.E. Balkan ülkelerinde 1993’ten beri oyun dünyasında faaliyetini sürdürmekte ve bugün 12 farklı ülkede Nintendo başta olmak üzere çok önemli oyun markalarının satış, dağıtım ve pazarlamasını başarıyla yapmaktadır. Nintendo’nun, Türkiye için de CD Media’yı tercih etmesinde şüphesiz bu başarının payı çok büyük."

Nintendo'nun Türkiye stratejisini de paylaşan Ertoğlu, Nintendo ürünlerinin raflardaki yerini ne zaman alacağıyla ilgili sorumuza " Bir iki hafta içinde Nintendo ürünleri raflarda yerini bulacak. Böylece geçen sene Mart ayında dünyada satışı başlayan ve bugüne kadar 17 milyon adedin üzerinde satan Nintendo Switch oyun konsolu nihayet Türkiye’deki oyunseverlerle buluşmuş olacak." şeklinde yanıt verdi.