Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar’ın doğduğu evin duvarında ne yazıyor biliyor musunuz. Babası ve amcası yazmış

Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar’ın doğduğu evin duvarında ne yazıyor biliyor musunuz. Babası ve amcası yazmış
Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Mardin Savur’da doğduğu evin restorasyon edildiğine yönelik haberler bültenlerde yer alırken evin duvarında yazan yazı ise gözlerden kaçtı. “En büyük hayalim Türk birliğini görmek” diyen Sancar’ın doğup büyüdüğü evin duvarında “Tanrı kutlu eylesin S. Sancar 1.8.938” yazıyor. Sancar’ın yeğeni Ülkü Sancar ise yazının Aziz Sancar’ın babası Abdülgani Sancar ve amcası Şevket Sancar tarafından yazıldığı belirtiyor.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Mardin’in Savur ilçesindeki doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı ev müze olarak restore ediliyor.

 

Savur’da Sancar’ın ailesinin yaşadığı 3 katlı ve 36 odalı tarihi konağın duvarındaki bir detay ise herkesin gözünden kaçtı.

“En büyük hayalim Türk birliğini görmek” diyen Sancar’ın dedeleri Şevket ve Abdulgani Sancar tarafından evlerinin duvarına “Tanrı kutlu eylesin S. Sancar 1.8.938” yazılmış. Bu bilgiyi ilk olarak paylaşan Sancar’ın yeğeni Ülkü Sancar, sosyal medya hesabından Sancar’ın ilk steteskopunu ve gençlik fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Aziz Sancar''ın doktorluğa başladıktan sonra kullandığı ilk steteskopu

Aziz Sancar''ın çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğrafları