NOVAK MI TRABZONSPOR MU

Aslında söz konusu olan Novak'ın nereye gidip gitmediği değil, Trabzonspor'un bu gidiş-gelişlere artık nereden baktığı, ya da bakacağıdır.

Ahmet Ağaoğlu döneminden önceki, Muharrem Usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu, hatta Sadri Şener'in başkanlık süreçlerinde transferlerde ki binbir yanlışlığın kulübe nelere mal olduğu gerçeği asla ve hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Tek gol atmadan milyonları kapan mı ararsınız! Savunmada topa tek kafa atmadan stoper diye geçinenleri mi sorarsınız. Kaleci diye alınıp, kale arkasında adeta top toplayıcılığı ile görevlendirileni mi merak edersiniz! Bilemem. Ama bildiğim bir gerçek var, 1984-1985 sezonundan sonra kupası olan tek şampiyonluk dahi kazanamamış bir Trabzonspor için kasadan çıkan, yok olduğu zamanlarda ise bankalara borçlandırılanlarla tam bir ekonomik çöküntü yaratılmıştır.

Öyle ki, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın hesap-kitap işini iyi bilmesine rağmen, hala 1 milyar lira cenahında borcu bulunan bir Trabzonspor söz konusudur.

Diyeceksiniz ki, "Novak'ın nereye gideceğini yaz da, gerisini okumayalım!"

Yok öyle yağma! Konuda zaten Trabzonspor ile Yahudi pazarlığına giriştiği anlaşılan Novak'ın nereye gidip gitmeyeceği değil, Trabzonspor'un eski bol keseden para yağdırma politikalarına dönüp dönmeyeceğidir.

Denebilir ki, "Novak oyuna ve katkısı iyi olan bir oyuncu. Trabzonspor'da şampiyonluklara oynuyor. O zaman biraz fedakârlıkta bulunmak lazım."

Evet, fedakârlık yapmak gerekiyor. Ama sanırım o fedakarlığı da, "Nerede idim? Nereye geldim? Nereye kadar gidebilirim?" sorularına cevap arayarak hareket etmesi gereken Novak'tır.

Novak vesilesi ile halen Trabzonspor'un kadrosunda yer alanların tümü ile yeni transfer olarak ilk defa kadroya katılacak olanlarda benzeri değerlendirmeyi yapmalıdır.

Tabii ki Trabzonspor'u yönetenler de!

Çünkü, her ne olursa olsun, önlerine henüz elde edilmemiş hangi hedef konulursa konulsun, Trabzonspor yönetimi başta olmak üzere tüm camia en azından denk bütçe hesabıyla hareket edilmez ise nasıl bir batağın içinde kalınacağını geçmişine bakarak asla bir kenara koymamalıdır.

Geçmiş unutulmaz, gelecek adına da gerçeklerde popülist politikalarla ötelenmez ise, Novak gitsin mi, kalsın mı sorusuna cevap bulmak ta kolaylaşır.

Para pul işinde işi yokuşa sürenlerin Trabzonspor ile uzaktan yakından ilişkisi olamayacağı kendilerine iletiler, olur biter. Sanki ülkede sol bek mi yok!

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları