Nükleer Düzenleme Kurumu 15 temizlik görevlisi alacak

Nükleer Düzenleme Kurumu 15 temizlik görevlisi alacak
Nükleer Düzenleme Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla sürekli işçi olarak 15 temizlik görevlisi alacağını duyurdu.

Memurlar.net’de yer alan bilgilere göre, “Nükleer Düzenleme Kurumunda görev yapmak üzere; 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 4/D maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla sürekli işçi olarak 15 adet temizlik görevlisi alınacaktır.” Denildi.

GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye''de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

3. Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak. (26.08.2004 ve öncesi doğumlu olmak.)

4. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

5. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

6. Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak.

7. İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak.

8. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik''in 5 inci maddesinde belirtilen işe göndermede öncelik hakkına sahip olan adayların anılan maddenin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelik durumlarını belgelemeleri gerekmektedir. Ancak bu belge işe yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

9. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

ÖZEL ŞARTLAR

Temizlik Görevlisi olarak istihdam edilebilmek için;

1. "Radyasyondan Korunma ve Taşınabilir Radyasyon Ölçüm Cihazı Eğitimi" sertifika programına katılmış ve son başvuru tarihi (26.08.2022 ve öncesi) itibariyle söz konusu programa ilişkin onaylı belge sahibi olmak.

2. Son başvuru tarihi (26.08.2022 ve öncesi) itibariyle onaylı "Hijyen Eğitimi" belgesine sahip olmak.

3. En az lise ve dengi okul mezunu olmak.

BAŞVURU

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 22.08.2022-26.08.2022 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.