Numan Kurtulmuş: “23 Haziran’ı geçelim, gerekirse tövbe ederiz”

Numan Kurtulmuş: “23 Haziran’ı geçelim, gerekirse tövbe ederiz”
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada “23 Haziran'ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un "23 Haziran'ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız" şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gençlik Kuruluşları Birliği tarafından Üsküdar Belediyesi Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen sahur programında yaptığı konuşmada "AK Parti’nin Türkiye’deki siyasi tabanı asgari yüzde 65’tir. Ben kamuoyu araştırmasını söylüyorum. Oy vermiş sonra vermemiş, birkaç kez vermemiş sonra vermiş, birkaç kez oy vermiş sonra vermemiş. Bu büyük bir güçtür. Bu insanlarımızın hepsine ulaşacağız, gönlü kırgın olanlara diyeceğiz ki kırılma vakti şimdi değildir. Eksikleri, hataları söyleyenlere diyeceğiz ki biz de siyaseti biliyoruz, eksikleri hataları görüyoruz, önce 23 Haziran’ı geçelim, ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız ve yolumuza koşar adım devam edeceğiz. Ama kızgınlıkla, küskünlükle, kusura bakmayın hiç kimsenin de CHP’nin adayını oraya getirip oturtturmak gibi bir lüksü olamaz." dedi.

'TÜRKİYE KENDİ KORUNMA ŞEMSİYESİNİ KURACAKTIR'

S-400 tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, "S-400 tartışması sadece münferit bir olay değildir. Türkiye'nin güvenlik meselesiyle ilgili ve bu bölgedeki geleceğiyle ilgili bir meseledir. Müttefikimiz olduğunu sandığımız bir ülkeye, 'Bize siz silahlarınızı verin, bizim korunma şemsiyesine ihtiyacımız var.' diyoruz, 'Vermeyiz.' diyorlar. 'Peki ben alayım.' diyorum, 'Alamazsın.' diyorlar çünkü biliyorlar ki eğer Türkiye bu şekilde yoluna devam ederse Allah'ın izniyle çok kısa bir süre sonra kendi korunma şemsiyesini kuracak, ele güne muhtaç olmayacaktır." dedi.

İlgili Haberler