Numan Kurtulmuş'tan EYT açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan EYT açıklaması
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katılım sağladığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş gündemin ana maddesi olan "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)" ile alakalı olarak yaptığı açıklamada ise "konu kapanmıştır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk kanalında sorulan soruları cevapladı.

Cumhur ittifakının yanı sıra, Melih Gökçek'in adaylığı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve MHP'nin af teklifiyle alakalı olarak detayları paylaştı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT)

"O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değildir."

CUMHUR İTTİFAKI

"Genel seçimlerde ittifak yapmak daha kolaydı. Ancak yerel seçimlerde böyle bir imkana yol açılmamıştır.  Keşke bunun da yasa alt yapısı bulunsaydı. Burada yaşanan zorluk budur. Bir tek partinin kimliği altında seçime girilecektir. Ya da bir yer, o bir yerde bu seçime girilecek ve pratikte sürdürülmesi çok zor olmuştur."

MELİH GÖKÇEK'İN ADAYLIĞI

"Ortada henüz bir teklif olmadığı gibi Melih Bey'in sıcak bakmadığı konuşuluyor. Ayrıca kulis bilgilerine itibar ederek siyaset yapamayız. En güçlü adaylarla seçime katılacağız. İsimler isminden konuşmak doğru değildir.  Bedrettin Dalan'ın da, Melih Gökçek'in de aday olmayacağı anlaşılmaktadır."

AF TEKLİFİ
"Seçime kadar gündeme gelmesi zordur. Adalet Bakanı bir hazırlık aşamasında bulunmaktadır."

İlgili Haberler