Numan Kurtulmuş'un mitinginde 'hayır' şoku

Numan Kurtulmuş'un mitinginde 'hayır' şoku
Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, vatandaşlara yönelttiği soruya 'hayır' cevabı gelince zor anlar yaşadı. Durumu toparlamaya çalışan Kurtulmuş, "Hayır demek yok, yanlışlıkla da olsa yok" dedi.

Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtumuş, Fatsa İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslenerek 16 Nisan referandumu için 'Evet' desteği istedi. Kurtulmuş, "Cumhuriyet’in 94’üncü yılı, 65’inci hükümetiz biz. 17 ayda bir hükümet kuruluyor. Şu karşıdaki bakkal, pizzacı kardeşim 17 ayda o dükkanı açsa ancak ayaklar üstünde durmaya, kar etmeye başlar. 80 milyonluk Türkiye’yi 17 aylık hükümetlerle yönetebilir misiniz?" diye sordu. Mitingdeki vatandaşlardan bazıları 'Hayır' cevabı verince Kurtulmuş, "Hayır demek yok, yanlışlıkla da olsa yok" dedi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bırakın 17 ayı, 25 günlük hükümetler var. İstanbul’da Güneş Motel vardı şimdi ismi değişti. Adalet Partisi’nin gücü yetmiyor, CHP’nin de gücü yetmiyor. Güneş Motel'de 11 adamı bir araya getirdiler. Kasalar içerisinden paralar çıktı. Çantalarla, paralarla adamlar transfer edilerek 11 milletvekili CHP’ye geçti hükümet kurdular. Haram parayla kurulan hükümetin Türkiye’ye de hayrı olmadı kendisine de hayrı olmadı. Artık siyasi istikrarsızlık olmayacak, 25 günlük, 17 aylık hükümetler olmayacak."

İlgili Haberler