Nurettin Sözen: İktidar İstanbul ve Ankara’yı kaybederse parlamenter sisteme döner

Nurettin Sözen: İktidar İstanbul ve Ankara’yı kaybederse parlamenter sisteme döner
İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sözen, “Siyasi iktidar İzmir’in yanı sıra Ankara ve İstanbul’u da kaybederse siyasi ve psikolojik etkilerle Türkiye yeniden çok partili parlamenter sisteme döner” dedi.

İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen yerel seçimler ile ilgili konuştu. Cumhuriyet gazetesinden Ali Açar’a konuşan Sözen, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanabileceğini belirterek, “Siyasi iktidar İzmir’in yanı sıra Ankara ve İstanbul’u da kaybederse siyasi ve psikolojik etkilerle Türkiye yeniden çok partili parlamenter sisteme döner” dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmeden seçim kampanyası yapmasının yanlış olduğunun altını çizen Sözen, “Çok ayıp ve etik değil. Belediye meclis üyeliği gibi bir göreve de talip olsanız istifa etmek zorundasınız. Türkiye’nin en yüksek makamında bulunuyormuş ve protokol meselesi varmış. Onu partin düşünecek. Valinin altında siyaset yapmak istemiyorsan aday olmayacaksın. Aday oluyorsan da bu gerçeği kabul edeceksin. Ama ben er ya da geç istifa edeceğine inanıyorum. Ne Yıldırım’ın ne de bu siyasi ortamın bu şekilde çalışmaya müsade edeceğine inanmıyorum. Bu siyasette şaşkınlıktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik” sözlerinin doğru olduğunu belirten Nurettin Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“16/9 kuleleri ile ilgili Danıştay’ın yıkım kararı var. Ne oldu yıkıldı mı? O binaları yıkmak için ihale yapıyorlar ihaleye kimse başvurmuyor. İnsanlık ve kent adına ayıp. İstanbul’un her köşesi ihanet içinde. Gökkafesi mühürlediğim için yargılandım. Benim kanunsuz ve çarpık yapılaşmayla nasıl mücadele ettiğim ortada. Şimdi beni eleştirenler bunu yapabiliyor mu dönüp bakmak lazım.”

İlgili Haberler