Nuri Okutan: YSK, majestelerinin hizmeti için gerekeni yapmıştır

Nuri Okutan: YSK, majestelerinin hizmeti için gerekeni yapmıştır
Isparta Milletvekili Okutan, TBMM'de yaptığı basın toplantısında YSK'yı istifaya çağırdı.

Isparta Milletvekili Nuri Okutan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

YSK'nın aldığı kararı değerlendiren Okutan, YSK üyelerini istifaya çağırdı ve seçimin tekrar edilmesi gerektiğini söyledi.

İşte Okutan'ın açıklamaları:

"Değerli basın mensupları;

Aracığınızla aziz Türk milletine sesleniyor ve iş işten geçmeden bunca yıllık devlet tecrübemle uyarıyorum. Demokrasi bir milletin elindeki en büyük nimetlerden birisidir. Milleti her türlü zorbanın elinden kurtaracak olan da yine seçim sandığıdır. Burada bozulma olursa her şey bozulur. Düzeltmenin de tek yolu vardır o da her şeyi olması gerektiği şekile döndürmek. Bunun için;

1- YSK üyelerinin hepsi bir an evvel istifa etmelidir. Adaleti her şeyin üzerinde tutacak yeni bir heyet oluşturulmalıdır. İktidar kurulun üzerinden elini çekmelidir. Bunun referandumdan 'evet' veya 'hayır' çıkmasıyla alakası yoktur. Sonuç odaklı değiliz.

2- Referandum yenilenmelidir. Kurul istifa etmeden yenileme kararı almalıdır. YSK majestelerinin hizmeti için diğer bir deyişle 'evet' için gerekeni yapmıştır. Şimdi de millete gitmek için gerekeni yapmalı, topluca istifa etmeden önce referandumun yenilenmesi kararını almalıdır.

3- Bundan böyle seçimler ve referandumlar serbest ve adil seçim ilkelerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Anayasa'ya ve kanunlara uyularak yapılmalıdır. Bütün bunları iktidar bilhassa kendi istemelidir. İktidar sadece ülkemizin ve demokrasimizin, yüce menfaatleri için değil kendi menfaati için de bunu istemelidir. Basiretleri varsa, hiçbir mahkeme ya da kurul kararı beklemeden bunu hemen yaparlar. 

İktidar, demokrasimizin içine girmekte olduğu büyük depremden kurtarılmalıdır. Bu aynı zaman da kendi kurtuluşları da olacaktır."

İlgili Haberler