Nvidia'nın oyun bulutu Android'e geliyor

Nvidia'nın oyun bulutu Android'e geliyor
Nvidia tarafından geliştirilen oyun oynamak isteyen ancak son model donanımlara sahip olmayan oyuncuların imdadına koşan bulut oyun sisteminin sonbaharda Android'e geleceği bildirildi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte oyunların sistem ve donanım gereksinimleri giderek artarken bu tarz donanımları almak da son derece pahalı hale geliyor. Nvidia tarafından geliştirilen bulut oyunculuğu sistemiyse oyun oynamak isteyen ancak son model donanımlara sahip olmayan oyuncuların imdadına koşuyor.

Konsollar ve oyun bilgisayarları yakın gelecekte bir yere gidecekmiş gibi görünmese de internet bağlantılarının gelişmesi ve oyun yayıncılığının ileri taşınmasıyla birlikte 'bulut oyunculuğu' kavramının altın çağını yaşayacağını söyleyebiliriz. Bugünün erken saatlerinde Google, Cyberpunk 2077 ve diğer 'donanım canavarı' oyunların Stadia platformunda bulunacağını bildirdi. Bu açıklamanın üzerine başka bir açıklama da Nvidia'dan geldi.

GeForce NOW bulut yayın platformunu Android'e getireceğini duyuran Nvidia, şu an için beta sürümünde olsa da kullanıcıların yüksek gereksinimli oyunları Nvidia sunucularında oynamalarına imkân sağlıyor.

Şu an için PC, Mac ve Nvidia'nın SHIELD platformu üzerinden binden fazla oyunda 30 milyonu aşkın saatlik oyun yayını yapıldığı biliniyor. Android'in destek almasının üzerine bu sayıların çok daha ciddi şekilde artacağı düşünülüyor. Tüm bunların yanı sıra Nvidia, Android üzerinden bu imkânı deneyimlemek isteyen kişilere birçok oyunda dokunmatik desteği bulunmadığı için Bluetooth kontrolcü almasını da öneriyor.

Oyun oynarken birçok kişinin ilk tercihi devasa ekranlar olsa da bazı kişilerin gece oyun oynamak isteyeceğini ve tabletlerin bu konuda mükemmel bir çözüm olacağını düşünecek olursak GeForce NOW'un Android platformuna gelmesiyle birlikte birçok kişinin bu hizmete abone olacağı da düşünülüyor.

Nvidia, bugün itibarıyla RTX sunucularını Kuzey Kaliforniya ve Almanya'da hizmete açacağını belirtti. RTX sunucularının her biri, içerisinde 40 GPU'ya yer verecek ve birçok GeForce NOW kullanıcısı için gerçek zamanlı oyun deneyimini kullanıcılara sunacak. Bu sunucular aynı zamanda oyun amaçlı olmayan üçüncü partilerce de kullanılabilecek.

Nvidia, GeForce NOW'un bu sene içerisinde herkes için bir tanıtım düzenleyeceğini ancak zamanın şu an için belli olmadığını belirtti.