NYT muhabirinden Türkiye paylaşımı

NYT muhabirinden Türkiye paylaşımı
İçtiği kahvenin fotoğrafını paylaşan New York Times muhabiri Ceylan Yeğinsu, "Bu içeceği bitirmem için gereken 10 dakikada 1.92 dolardan 1.87 dolara düştü” dedi.

Dolar/TL dün gece yarısı Asya piyasalarında yeni zirve olan 4.8450 seviyesini gördükten sonra bugün de rekoru tazeledi. Bankalararası piyasada yükselişini sürdüren dolar/TL 4,9290 ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Doların bu yükselişinin ardından hükümet kanadından art arda açıklamalar geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların yükselişi hakkında, "Sağlıksız" dedi.

Dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu. Türk Lirası’nın bu sabah gördüğü tarihi düşük seviyelere (dolar/TL: 4.9282) ise Asya piyasalarından gelen satış baskısı sebep oldu. Kendi ülkelerindeki sıfır faiz politikası nedeniyle yüksek faiz veren ülkelerin tahvillerine yönelen Japon yatırımcılar, ‘daha fazla zarar etmemek’ için pozisyonlarını kapattı.

New York Times muhabiri Ceylan Yeğinsu, Twitter’da yaptığı paylaşımda Türk Lirası’nın değer kaybını oldukça somut bir örnekle ortaya koydu. İçtiği kahvenin fotoğrafını paylaşan Yeğinsu, “Gerçek hayattan terimlerle Türkiye’de kur krizi: Bu içeceğin fiyatı, bitirmem için gereken 10 dakikada 1.92 dolardan 1.87 dolara düştü” dedi.

ceylan.jpg