O an yaşananlar ortaya çıktı!

O an yaşananlar ortaya çıktı!
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda, polis memuru Mehmet Bora Tayfur'un aynı çatışmada şehit edilen Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen'i çatışma bölgesinden kurtarmak istediği sırada şehit düştüğü ortaya çıktı.
Terör örgütüne yönelik operasyonlarda asker ve polis birlikte mücadele ediyor. Sur'daki çatışmada Yüzbaşı Yiğitcan Ciğa, Astsubay Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş,  Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen ve özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur şehit düşmüştü...


43 yaşındaki Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen ve 31 yaşındaki polis memuru Mehmet Bora Tayfur, terör örgütü  PKK'ya yönelik operasyonlarda birlikte görev yapıyordu.

 
Özel harekat polisleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye girmeye çalıştığı sırada, keskin nişancıların ateşine maruz kaldı. Açılan ilk ateşte  Bilgen'in vurulduğunu gören Tayfur, silah arkadaşını ateş hattından kucaklayarak,  güvenli bölgeye çıkarmak istedi.


3. KEZ ATEŞ ETTİLER
Bu sırada teröristler, Tayfur'un önce balistik çelik yeleğine bir el ateş etti. Arkadaşını bırakmamak için mücadele eden Tayfur'un düşmediğini gören  teröristler, ikinci kez ateş edince kahraman polis yere düştü. Arkadaşını tekrar almak için yerden kalkmaya çalışan Mehmet Bora  Tayfur, ardından kasığına isabet eden bir başka kurşunla ağır yaralandı.


Mersin Polis Meslek eğitim Merkezi (POMEM) mezunu olan ve 5 aylık evli  Tayfur, daha sonra kaldırıldığı hastanede sabaha karşı şehit düştü.
 

 
fft16_mf6562163.jpeg
 
Özel Harekat Polis Mehmet Bora Tayfur'un şehit olduğu haberi Ankara'daki ailesini acıya boğmuştu...