O askerler hakkında flaş gelişme

O askerler hakkında flaş gelişme
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan askerlerden üçünün siyasi sığınma talebinin reddedildiği iddia edildi.

8 asker Dedeağaç'ta çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'ülkeye kaçak yollardan girmekten' suçlu bulunarak ikişer ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme hapis cezasını üç yıl süreyle ertelemiş ve sığınma talebinde bulunan askerlerin bu talepleri sonuçlanıncaya kadar gözaltında tutulmalarına karar verilmişti. Kanal 24'ün haberine göre, darbeci askerlerden üçünün Yunanistan'a sığınma talebi mahkeme tarafından reddedildi. İddiaya göre darbeci 3 askerin Türkiye'ye iade süreci de başladı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi helikopterle Yunanistan'a kaçan askerlerin ifadeleri ortaya çıktı. Askerler, emir komuta zinciri altında hareket ettiklerini ve darbe girişiminden haberdar olmadıklarını ileri sürdü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan askerler İngiliz Times gazetesine yaptıkları açıklamada, "emirle gönderildikleri görev sırasında darbe girişiminden haberlerinin olmadığını" belirtti. Sekiz asker Dedeağaç'ta çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'ülkeye kaçak yollardan girmekten' suçlu bulunarak ikişer ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme hapis cezasını üç yıl süreyle ertelemiş ve sığınma talebinde bulunan askerlerin bu talepleri sonuçlanıncaya kadar gözaltında tutulmalarına karar verilmişti.

Türkiye ise askerler için iade talebinde bulunmuştu.

İlgili Haberler