O bölgede operasyon başladı!

O bölgede operasyon başladı!
Siirt'in Pervari ilçesi ve civarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı.

Siirt'in Pervari ilçesi ve civarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Pervari ilçesi'nin Yazlıca Dağı bölgesinde bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, terör örgütünce kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınakların tahrip edilmesi amacıyla Şehit Binbaşı Zafer Kılıç-15 Operasyonu düzenlendi.

3'üncü Komando Tugay Komutanlığı ile Siirt Jandarma Komutanlığı unsurlarının gerçekleştirdiği operasyona, Siirt'ten kalkan Atak ve Kobra tipi helikopterler de havadan destek verdi.

Sıcaklığın 40 dereceyi aşmasına rağmen Mehmetçik, bölgeye yaya olarak intikal etti. Bölgede teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen sığınakların içerisinde bol miktarda gıda maddesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Siirt Valiliği, 22 Haziran'da yaptığı açıklamada, Pervari ilçesi Yazlıca Dağı bölgelerinde milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 25 Haziran-9 Temmuz 2016 tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.