O bölgelerdeki arsa taleplerinde büyük artış

O bölgelerdeki arsa taleplerinde büyük artış
İstanbul'da korona virüs salgınının ardından Şile, Silivri, Ağva, Çatalca ve Arnavutköy gibi şehre uzak bölgelerdeki arsalara taleplerin arttığı kaydedildi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, Türkiye'yi etkilemeye devam ediyor. Buna göre, korona virüs salgınından sonra emlak sektörü açısından da önemli değişiklikler yaşandı. 

Milliyet'te yer alan haberde İstanbul'un uzak bölgelerinde bulunan Şile, Silivri, Ağva, Çatalca ve Arnavutköy gibi bölgelerdeki arsalara taleplerin arttığı kaydedildi. 

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, korona virüsle yaşanan değişimi şöyle anlattı;

“Şile, Ağva, Silivri, Büyükçekmece, Arnavutköy’ün köyleri ve Çatalca taraflarında çiftlik tipi evler, yazlık, bahçeli ev ve arsalara talep çoğaldı. Arayıp soran çok var. Genellikle ‘Gelecek dönemde böyle bir salgın olacaksa evde kapanıp kalmaktansa hiç olmazsa bir bahçem olsun’ diye arayanlar oluyor.

Ama bu bir psikoloji. Eyleme dönüştü mü? Daha öyle bir piyasa oluşmadı. Konuştuğum emlakçı arkadaşlarım ‘Arayan soran çok, başımızı kaldıramıyoruz’ diyor. Ama tabi gelemiyorlar. Salgın bittikten sonra asıl tablo ortaya çıkacak. Arayanların en az yüzde 20’si eyleme geçecek.”