O hakimler açığa alındı

O hakimler açığa alındı
"Askeri casusluk" adı altında onlarca subayın ve TSK'nın itham altında bırakıldığı davanın hakim ve savcısı HSYK tarafından açığa alındı.

İzmir "askerî casusluk" olarak bilinen, askerî bilgi ve belge temin etme davasının soruşturma aşamasında görev yapan Savcı Zafer Kılınç ve yine bu soruşturmada bazı tutuklama kararlarının altına imza alan Hakim Serdar Ergül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alındı.

Aralarında 357 muvazzaf askerin de bulunduğu davadaki usulsüzlükler kamuoyuna video görüntüleriyle yansımıştı. Ancak o dönem yapılan yayınlarda TSK'nın üzerine gidilmiş, kurumdan ise güçlü bir savunma gelmemişti. Bu kapsamda birçok subayın rütbe yükselmesi sekteye uğramış ve aile hayatlarında parçalanmalar yaşanmıştı. 

KUMPASA MÜSADE YOK

İHSYK, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan 2013'te görülmeye başlayan fakat özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın soruşturmasını yürüten, halen Eskişehir’de görev yapan eski İzmir Cumhuriyet Savcısı Kılınç’ı açığa aldı.