"O hesap öyle değil Erdoğan" dedi! Emin Çapa Merkez Bankası'nda ne kadar dolar olduğunu açıkladı

"O hesap öyle değil Erdoğan" dedi! Emin Çapa Merkez Bankası'nda ne kadar dolar olduğunu açıkladı
"Merkez Bankası dolar rezervimiz 118 milyar doları aşmış durumda" diyen Cumhurbakanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a Emin Çapa'dan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası dolar rezervi hakkında konuşmuş, "Uluslararası rezervlerimiz de belirgin bir şekilde artıyor. Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, -özellikle ana muhalefet ve diğer muhalefet, hepsi buraya çok dikkat etmesi lazım- 27 Ağustos itibariyle 118 milyar doları aşmış durumdadır. Salgın döneminde tüm dünya olduğu gibi iş gücü piyasamız da olumsuz etkiledi. Ancak iş gücü piyasalarında da kısa zamanda hızlı bir toparlanmaya şahit olduk. Öyle ki bu yılın ilk yarısında sağlanan istihdam artışı 1,5 milyon kişiye çıkarak salgın öncesi seviyeleri bile aşmıştır.” ifadelerini kullanmıştı.

MERKEZ''İN KASASI EKSİDE

Halk Tv''de Dünyanın 1001 Hali isimli program yapan Emin Çapa, "IMF''den borç alıyoruz diyemeyen Erdoğan rezerv diyor" dedi. Çapan, Merkez Bankası''ndaki dolar rezervi ile ilgili de "Eksi 39,77 milyar dolar eksi döviz rezervi var. Merkez Bankasının kasası ''ekside" şeklinde konuştu. 

 

İlgili Haberler