O iddialar Müsavat Dervişoğlu'nu kızdırdı! Çok sert cevap geldi

O iddialar Müsavat Dervişoğlu'nu kızdırdı! Çok sert cevap geldi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, darbe tartışmaları ile ilgili olarak "Bu darbeler bizim nesli zindanlara doldurmuştur, o nesli de saraylara taşımıştır" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunup yönettiği Gece Görüşü'nün konuğu oldu.

Dervişoğlu, Fırat'ın darbe tartışmalarıyla ilgili kendisine yönelttiği soruya şu yanıtı verdi:

"DARBEDEN EN SON KORKMASI GEREKEN YAPI AK PARTİ"

“Dönemi doğru analiz etme imkanı bulamıyoruz. Yani siyasi tartışmalarda kendi hatalarımızı kabul etmediğimiz için geçmişe dönük hatalarımızı kabul etmediğimiz için dönemi doğru analiz edemiyoruz. Eğer darbe konusuna gelirsek burada sarf edecek 3-5 kelamın var benim.

Darbeden Türkiye'de en son korkması icap eden siyasi yapı Adalet ve Kalkınma Partisidir."

"DARBELER KENDİ KENDİNE OLMAZ, UZUN VADELİ HESAPLAR VARDIR"

"Darbeler kendi kendini olmaz. Darbelerin uzun vadeli hesapları vardır. Uzun vadeli hesapları erişebilmek için darbe yapıldığı andan itibaren süreci de tanzim eder. Sistem buna bağlı olarak, bu revize edilebilen yürüyen planlar üzeriden eğer beklentisine karşılık bulamazsan ara müdahalelerde bulunur.

12 Eylül, Amerika Birleşik Devletleri'nin “Bizim çocuklar darbe yaptı” dediği bir darbedir. Dolayısıyla mademki onu “Amerikan çocukları” yaptı ve yaptırdı yaşadığımız coğrafya üzerinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin plan ve hedeflerinin doğru analiz edilmesi icap ediyor."

"ÜLKÜCÜLER VE DEVRİMCİLER ULUSALCIYDI"

"O dönem devletin parasıyla, parasız okullarda yetişmiş analitik düşünen gençler vardı.

Bunların bir bölümüne Ülkücüler diyordu bir bölümünde de Devrimciler deniyordu. Bunların ortak benzer yanları ağırlıklı olarak Ulusalcı olmaları.

Yani sol örgütler sapmaları dışarıya alarak söylüyorum. Anti emperyalisttiler.

Bugün yönetenler o zamanlar ortada hiç yoktu."

"SİYASAL İSLAMCILIK VE SİYASAL BÖLÜCÜLÜĞÜ YAŞAYARAK GÖRÜYORUZ"

"Birçok yerde söyledim burada da söylemekte beis görmüyorum. Bu yeşil kuşak projesini düşünceden eyleme dönüştürmek adına Türkiye'de bir takım hamleler yapıldı ve gümüş tepsi üzerinde Türkiye'nin başına uzun vadede bela olabilecek bir çift tehlike koyuldu.

Bunlardan bir tanesi siyasal İslamcılık, bir diğeri de siyasal bölücülüktür. Yani bunları şimdi yaşayarak görüyoruz."

"DARBELER AK PARTİ'YE ZARAR VERMEDİ"

"Türkiye'de darbeler bitmedi hemen peşinden ne dedik işte “elektronik darbe”.Buraya kadarki bölümde de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne zarar veren bir şey yok. Darbeler, darbe teşebbüsleri, 28 Şubat vesaire yine zarar veren bir durum yok."

YARGI DARBESİ

"Ondan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi işbaşına geldikten sonra, 2007 yılında biliyorsunuz Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı müddeti bitti. Cumhurbaşkanlığı seçimi parlamentoda yapılıyor.

Parlamentoda toplantı hesabı üzerinden Sabih Kanadoğlu bey bir tartışma yarattı. Ona da biz yargı darbesi dedik. Bakın o da bir darbe."

ELEKTRONİK DARBE

"Hatta dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt “Sözde değil özde laik ve cumhuriyetçi bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olacağını” ifade etti. Ona da biz “elektronik darbe” dedik.

2007'de Adalet ve Kalkınma Partisi cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini mümkün kılabilecek bir referandum yaşandı. Türkiye belli bir yere doğru geldi. Daha sonra da 15 Temmuz’u birlikte yaşadık."

"DARBELER BİZİ ZİNDANLARA DOLDURDU, O NESLİ SARAYLARA TAŞIDI"

"Şimdi bakın bir tanesi dönemini oluşturmak için, bir diğeri dönemini tahkim etmek için, 28 Şubat dönemini tahkim etmek için, ondan sonra gelen yargı darbesi dediğimiz, hukuk darbesi dediğimiz, elektronik muhtıra dediğimiz şey yeniden güçlü bir şekilde seçimden çıkması için, 15 Temmuz'da sistemi değiştirmesi için Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eline koz verdi.

Ben tarihi yaşadım. Ben laboratuvar sayılacak bir nesilden geliyorum. Bunların hiçbirisinde AKP'nin mağduriyeti yok. Birinde seçim kazanmış, birinde güçlü çıkmış. Bu darbeler ve darbe teşebbüsleri AKP'nin siyaseten netice almasının her zaman önünü açmıştır.

Bu darbeler açık ve net söylüyorum bizim nesli zindanlara doldurmuştur, o nesli de saraylara taşımıştır."