O ilçede vaka sayısı sıfır, kurallara uyum yüzde 100

O ilçede vaka sayısı sıfır, kurallara uyum yüzde 100
Bartın’ın 6 bin 600 nüfuslu Amasra ilçesinde, 11 Mart tarihinden bugüne korona virüs vakası hiç görülmedi. İlçede, kaymakamlık ve belediyenin aldığı tedbirler sayesinde vatandaşlar evlerinden çıkmayarak, kurallara uydu. Cuma namazını da kurallara uygun kılan Amasralılar takdirleri topladı.

Birol UZUNÇELEBİ / YENİÇAĞ BARTIN

Yeni tip korona virüs(Kovid-19) salgınının Türkiye’ye sıçradığı günden itibaren hiçbir vakanın görülmediği Amasra’da vatandaşlar kurallara uymaya devam ediyor. İlçede kurulan yöresel pazar yerinde vatandaşların eldiven, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulduğu görülürken, Cuma namazı da sosyal mesafeye uygun bir şekilde kılındı.

Geçen yıl 1 milyona yakın turist ağırlayan tarihi ve turistik ilçede hiç vakanın olmaması ve kurallara uyma noktasında gösterilen bu hassasiyet takdir toplamaya devam ediyor.

1a.jpeg2a.jpeg3a.jpeg4a.jpeg

‘KARARLARA HARFİYEN UYDUK’

İlçede korona virüs vakasının görülmemesinin kendilerini sevindirdiğini belirten Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ''Bu sürecin başından sonuna kadar vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Büyük bir bilinç düzeyi ile ilçemiz önlemlere uyarak, süreci rahatlıkla atlattığımızı düşünüyorum. Biz de belediye olarak kaymakamlık ve Vefa Sosyal Destek Grupları olarak bu süreci iyi yönettik. İlçe merkezinde vakamızın olmaması bizleri çok sevindirdi. Amasra neler yaptığımıza gelince Cumhurbaşkanlığımız ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara harfiyen uyduk. Bunun yanı sıra denetimlerimizi artırdık.” ifadelerini kullandı.

İlçede yaşayan Agah Simberk, korona virüs vakasının görülmemesinin sevindirici olduğunu belirtirken ilçede esnaflık yapan Mahir Darçın, aylardır ilçede vakanın görülmemesine sevindiğini söyleyerek, ''Alınan önlemleri doğru buluyorum. Vatandaşlarımız kurallara harfiyen uyuyor''’ dedi.