O ilde parklar kapatıldı

O ilde parklar kapatıldı
Kayseri'de korona virüs vakalarının artması nedeniyle çocuk parkları 1 ay süreyle kapatıldı.

Kaynak : Sputnik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ''En çok vaka olan iller kıyaslamasında son hafta günlük ortalama vaka sayısının son ay günlük ortalama vaka sayısına göre değerlendirildiğinde en yüksek artış Kayseri yüzde 39,7'' açıklaması sonrasında il merkezindeki çocuk parkları bir ay süreyle kullanıma kapatıldı.

Sputnik'in haberine göre, Kayseri'nin Kocasinan ve Melikgazi İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararla cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere ilçede bulunan piknik alanları ile oto pazarı 15 gün, site içerisinde bulunan çocuk oyun alanları da olmak üzere tüm oyun alanları bir ay süreyle kapatılmasına karar verildi.

Verilen karar sonrasında Melikgazi ve Kocasinan ilçesindeki çocuk parklarındaki salıncaklar sökülerek, kaydırakların girişleri kapatıldı ve üzerine, "Kovid-19 nedeniyle tüm oyun alanları kullanıma kapatılmıştır" yazısı asıldı.

EN BÜYÜK TAŞIYICI ÇOCUKLAR

Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahalle Muhtarı Alim Gerçel, "En büyük taşıyıcısı çocukların olduğunu bilim adamları açıklamıştı. Çocuk oyun parklarındaki oyun aletlerinin korona dönemi bitene kadar parkların kapatılmasını istemiştik. Bizim bu çağrımıza yetkililer kulak verdiler. Oyun grup aletleri bir ay müddetle kapatıldı. İnşallah bu süreç lehimize sonuçlanır ve çocuklarımız tekrar oyun aletlerine kavuşurlar. Kayseri korona virüs artışında 5 ilden birisi. Dün itibariyle pandemi süreci başladı başlayalı 448 ev karantinaya alındı. 7 vatandaşımız vefat etti, 16 vatandaşımız da yoğun bakımda tedavi görüyor" diye konuştu.