O isimler Terim'i yalnız bıraktı

O isimler Terim'i yalnız bıraktı
Fatih Terim'in babası Talat Terim geçtiğimiz gün toprağa verilirken, cenaze törenine katılan isimlerden çok katılmayan isimler konuşuldu.

Fatih Terim’in önceki gün vefat eden 93 yaşındaki babası Talat Terim, Adana’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

Babasının cenazesini hastane morgundan teslim alan Fatih Terim, Asri Mezarlığı’na kadar cenaze aracıyla gitti.

Cenazeye, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF yöneticileri de katıldı. Yıldırım Demirören, Teknik Direktör Fatih Terim ile ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. 

Cenazeye ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eski bakan Mehmet Ağar, iş ve spor dünyasından önemli isimler, yakınları ve çok sayıda Galatasaray taraftarı katıldı.

Cenaze ilk olarak Talat Terim’in daha önce oturduğu Döşeme Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Burada oturan yakınları ve akrabalarından helallik alındıktan sonra Talat Terim’in cenazesi Adana Asri Mezarlığı’na götürüldü. 

Talat Terim’in cenazesinin getirildiği Asri Mezarlığı’nda polis de yoğun güvenlik önlemi aldı. Kalabalık nedeniyle trafik kilitlendi.

Cenazeye, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.  Cenazeye ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eski bakan Mehmet Ağar katıldı.

Terim’in cenazesine çok sayıda kişi de çelenk gönderdi. Çelenk gönderenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sanatçı İbrahim Tatlıses, teknik direktörler Mustafa Denizli ve Bülent Uygun da yer aldı.

Galatasaray Futbol Takımı da Fatih Terim’i bu zor gününde yalnız bırakmadı. 

Sarı-Kırmızılı oyuncular, teknik heyet ve yöneticiler Galatasaray takım uçağı ile Adana’ya gelerek cenazeye katıldı. 

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Dursun Özbek ve eski yöneticiler de Terim'i bu zor gününde yalnız bırakmadı.

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, teknik direktör Tolunay Kafkas, Galatasaraylı eski yöneticiler Yurdaşen Karahasan, Celal Gürcan ve çok sayıda futbolcu da cenazede yer aldı.

Talat Terim için öğle vakti kılınan cenaze namazına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de katıldı. 

Çelik ve Sarıeroğlu ile Başkan Cengiz, Terim’e başsağlığı dileğinde bulundu.

Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok da takımla beraber cenazeye geldi.

Ümit Özat’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Adana Demirspor da, tam kadro halinde cenaze törenine gelerek Fatih Terim’e destek verdi.

GOMİS, SERDAR AZİZ VE MELO

Fatih Terim’i acılı gününde eski oyuncuları da yalnız bırakmadı. Bafetimbi Gomis, Instagram hesabından, Terim’e sarıldığı bir fotoğrafı paylaşarak, “Kalbim seninle baba” diye yazdı. 

Kısa bir süre önce Fatih hoca tarafından kadro dışı bırakılan ve kontratı fesh edildikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Serdar Aziz de, “Hocam başınız sağolsun” mesajını paylaştı. 

Futbol yaşamını ülkesi Brezilya’da sürdüren Felipe Melo, “Başın sağolsun hocam” yazarak, Terim’e taziye dileklerini iletti.

Terim’in teknik patronluk yaptığı İtalya’nın köklü kulübü Milan da Twitter hesabından Terim’in fotoğrafıyla birlikte “İmparator” diyerek Terim’e üzüntülerini iletti.

O İSİMLER TERİM'İ YALNIZ BIRAKTI

Cenazeye katılması beklenen fakat katılmayan bazı isimler ise Terim'i bu zor gününde yalnız bıraktı.

Futbol dünyasının önemli isimleri cenaze için Adana'ya akın ederken, Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası'nda Fatih Terim'in adeta kader ortakları olan Suat Kaya, Ergün Penbe, Hakan Ünsal ve Okan Buruk gibi isimlerin katılmaması dikkat çekti.

Ayrıca Fatih Terim’in Milli Takım Teknik Direktörü olduğu dönemde sorun yaşadığı Arda Turan ve Burak Yılmaz, başsağlığı mesajı yayınlamadı ve cenazeye katılmadı. 

Her fırsatta sosyal medya hesaplarını kullanan iki futbolcunun mesaj yayınlamaması ise tepki çekti.

Özellikle EURO 2016'da prim dağıtımı konusuyla başlayan tartışma sonunda Fatih Terim ve Milli Takım'dan bazı öğrencilerinin arası ciddi şekilde açılmıştı. 

Başını Arda Turan'ın çektiği, Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Caner Erkin ve Mehmet Topal'ın da içinde bulunduğu futbolcularla Fatih Terim büyük sorunlar yaşamıştı.

EURO 2016'da Fatih Terim'in teknik kadroya dahil ettiği Tümer Metin, Tuncay Şanlı ve Nihat Kahveci de cenazeye katılmadılar.

3 ismin cenazeye katılmaması ve başsağlığı mesajı yayımlamamaları özellikle dikkat ve tepki çekti.

Gözler ayrıca, Terim ile ilişkileri iyi olan Tugay Kerimoğlu, Vedat İncefe, Emre Aşık ve Emre Belözoğlu gibi isimleri aradı.

Kadro dışı kalan Eren Derdiyok'un cenazeye gelmesi, takımdan gönderilen Serdar Aziz'in taziye mesajı yayınlaması, cenazeye gelmeyen isimlere olan tepkileri çoğalttı.

Fatih Terim'in birlikte çalıştığı ve büyük başarılara imza attığı; Arda Turan, Burak Yılmaz, Tugay Kerimoğlu, Suat Kaya, Ergün Penbe, Hakan Ünsal, Emre Aşık, Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı gibi isimler Fatih Terim'i yalnız bırakırken, bu durum sosyal medyada 'vefasızlık' olarak yorumlandı.