O kadar çok tarih verdin ki Fahrettin Amca. Çikolatadan sonra şimdi de şeker dağıttı. 1’i, 2’yi olduk 3. doz açıklaması yaptı

O kadar çok tarih verdin ki Fahrettin Amca. Çikolatadan sonra şimdi de şeker dağıttı. 1’i, 2’yi olduk 3. doz açıklaması yaptı
Sağlık Bakanı Koca, 2. doz aşının ardından tavsiye edilen 3. doz aşılamanın 6 ay sonra yerli aşı ile yapılacağını açıkladı. Koca, okullarda yeni dönem açılmadan önce de 18 yaş üzeri tüm vatandaşların aşılanmasını planladıklarını söyledi. Bakan Koca, daha önce de tüm vatandaşların aşılanması için çeşitli tarihler dile getirmişti…

Çikolatadan sonra şimdi de şeker dağıttı

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama takvimine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Hatırlatma dozu olarak, 2. doz aşıdan sonra yapılması tavsiye edilen 3. doz aşının yerli aşılar ile uygulanacağını dile getiren Koca, "En az 6 ay geçtikten sonra olmak üzere; rapel yani hatırlatma dozları tek doz olarak öneriliyor. Bu durumda rapel dozlarını, hatırlatma dozlarını yerli aşı ile yapabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı aşılama takvimine ilişkin ise, "Okul öncesi dönemde; 18 yaş ve üstü vatandaşlarımızı komple aşılamış olmalıyız diye düşünüyorum. Okullar açılmadan önce vakaların 1000’in altına düştüğünü görmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Aşıların gecikmesine ilişkin "Ödeme mi yapılmıyor?" sorusuna da cevap veren Bakan Koca, ödemelerin teslimatın ardından yapıldığı dile getirdi.

Koca, "Kimisi ''Parası ödenmiyor'' diyor. Sözleşme gereği bize mal teslim edildiğinde parası da ödeniyor. Bu anlamda hiçbir sorun yok, sözleşme de böyle. Bu konu çok istismar ediliyor, teslim edilip de parası ödenmeyen aşı mı var?" dedi.

İlgili Haberler