O kavgadaki Türk vatandaşına ne kadar ceza isteniyor?

O kavgadaki Türk vatandaşına ne kadar ceza isteniyor?
Türkiye’nin büyükelçiliği önünde çıkan kavgaya karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Türk vatandaşı Eyüp Yıldırım hakkında 19 yıl hapis cezası istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da görüşmesinin ardından Türkiye’nin büyükelçiliği önünde çıkan kavgaya karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Türk vatandaşı Eyüp Yıldırım hakkında 19 yıl hapis cezası istendi.

Dava dosyasına göre New Jersey’de tutuklanan Yıldırım yaralama, saldırı ve şiddet kullanma suçlamalarına ek olarak etnik yanlılıktan nefret suçu işlediği iddiasıyla da yargılanacak.

Bu arada, ABD’de PKK lehine protesto düzenleyenlere saldırı suçlamasıyla tutuklanan iki Türk vatandaşından New Jerseyli Eyüp Yıldırım’ın mahkemesinin olayların yaşandığı başkent Washington’da sürdürülmesine karar verildi.

Daha önce Yıldırım'ın kefaretle serbest bırakılma isteği de reddedilmişti.  

Washington Emniyet Müdürlüğü kavgaya karışan Erdoğan’ın korumaları için de yakalama emri çıkardı. Kavgaya karışmakla suçlanan ABD vatandaşı Sinan Narin Virginia eyaletinde, Eyüp Yıldırım da New Jersey eyaletinde geçen haftalarda tutuklanmıştı.

Kavganın video görüntüleri, ABD’de ve dünyada pek çok yayın kuruluşu tarafından yayınlanmıştı. Olaylar sonrasında iki ülke arasında yaşanan kriz neticesinde büyükelçiler karşılıklı olarak dışişleri bakanlıklarına çağrılmıştı.

Amerikan Temsilciler Meclisi de Türk hükümetini kınayan karar tasarısını 397 milletvekilinin katıldığı oylamada oybirliğiyle kabul etmişti.

İlgili Haberler