O sendika başkanından uyarı: Kıdem yoksa, grev var!

O sendika başkanından uyarı: Kıdem yoksa, grev var!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kıdem tazminatının kaldırılacağı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, iktidarın işçiyi muhatap almadığını söyleyerek, "grev kararı alın, hiç uzatmayın' çağrısı yapacağım” dedi.

Kamuda çalışan 200 bin işçinin zam görüşmeleri için bugüne kadar toplu sözleşme masasına oturmayan yetkililere Türk-İş’ten ‘grev’ uyarısı geldi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamu iş yerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ‘muhatap' sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Türk-İş Başkanı Atalay, iktidarın aylardır işçiyle masaya oturmadığını, üstelik işçiyi muhatap dahi almadığını belirterek, “Sendikalarımızın önemli bir bölümünün görüşmeleri tamamlandı, uyuşmazlık sürecine girildi. 60 günlük yasal süresi dolan tüm sendikalarımıza ‘grev kararı alın, hiç uzatmayın' çağrısı yapacağım” diye konuştu.

Atalay'ın bu uyarısına rağmen iktidarın pazarlık masasına oturmaması halinde kamuda birçok iş yerinde grev dalgasının başlamasından endişe ediliyor. Türk-İş Başkanı Atalay, kamu iş yerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ‘muhatap' sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Kamu kurumlarındaki yetkili sendikaların ocak ayından bu yana sırayla görüşmelere başladığını ve her birinin zam ve sosyal haklara ilişkin tekliflerini ilettiklerini belirten Atalay, buna karşılık kamudan bugüne kadar hiçbir karşı teklif gelmediğini bildirdi. İktidara, “Benim sözleşmemi bitirin arkadaş! Neyi bekliyorsunuz?” çağrısı yapan Atalay, “Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor” diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ İSTENİYOR

Atalay, aileleriyle birlikte 1 milyona yakın insanın yeni zamları beklediğine işaret ederken, iktidarın masanın kurulması için temmuz ayını işaret ettiğini, ancak işçinin seçimlerden önce zammın netleşmesini beklediğini söyledi.