O şirket açıkladı: “AKP birçok şehri kaybedecek”

O şirket açıkladı: “AKP birçok şehri kaybedecek”
Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, son anket sonucunu açıkladı. Araştırmanın sonuçlarına göre; İstanbul’da Ekrem İmamoğlu 1,5 puan önde. Ankara’da Mansur Yavaş fark atıyor. AKP elindeki birçok şehri kaybediyor.

Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, yerel seçimlere yönelik saha çalışmalarının ayrıntılarını paylaştı.

Yol TV’de seçim sonuçlarının en çok merak edildiği iki büyükşehir İstanbul ve Ankara’ya yönelik anketlerin sonuçları hakkında bilgi veren Özkiraz, “Son yaptığımız anketlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu 1,5 puan önde. Ekrem İmamoğlu’nun sakin ve güzel bir kampanya yürütmesinin bu duruma etkisi var.” ifadelerini kullandı.

“AKP BİRÇOK ŞEHRİ KAYBEDECEK”

Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın açık ara üstünlüğünün sürdüğünü açıklayan Özkiraz, “MHP’nin kıyıda bulunan seçmenleri partilerinin logosunu pusulada göremediği için ve AKP’ye ekonomik sıkıntılar yüzünden tepkili olduğu için CHP veya İYİ Parti’ye kayabilir. AKP tabanında daha liberal, daha Avrupai, muhalefet seçmeninden pek farkı olmayan 6-7 puanlık bir seçmen grubu kopacak. Ekonomik krizi ve Türkiye’deki kötü yönetimi en çabuk fark eden onlar zaten. Bu kopuş, birçok şehri kaybettirecek” diye konuştu.

"MANSUR YAVAŞ 7 PUAN ÖNDE"

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, Diken’den Minez Bayülgen’e yaptığı söyleşide ise yaptıkları son anketin detayları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Özkiraz, “İstanbul’daki anket sonuçları ile ilgili Kararsızları da dağıttığımızda Ekrem İmamoğlu, yüzde 50,1 ile 1,5 puan önde. Binali Yıldırım yüzde 48,5. Diğer ise yüzde 1,4. Ancak Erdoğan kararsızları, oy vermeyeceğini söyleyenleri sandığa götürmeyi başarırsa İstanbul’u kazanabilir” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Mansur Yavaş’ın Özhaseki karşısında 7 puan önde olduğunu belirten Özkiraz, “Mansur Yavaş yüzde 51,60. Mehmet Özhaseki de yüzde 45,60. Hata payımız 2,5. Seçmene Ankara’da, İstanbul’da Antalya’da, “Sizce seçimi kim kazanır” diye de sorduk. Ankara’da yüzde 65’ten fazlası Mansur Yavaş dedi. Sonra “Komşularınız ve arkadaş çevrenizde en çok hangi adaya oy verileceğini düşünüyorsunuz” sorusunu da yönelttik. Bu kez Mansur Yavaş yüzde 40.70, Mehmet Özhaseki 39.9 çıktı” şeklinde konuştu.

Antalya’da ise CHP’nin açık ara önde olduğunun altını çizen Özkiraz “Karasızlar dağıtılınca millet ittifakı adayı CHP’li Muhittin Böcek yüzde 54,3. İktidarın adayı Menderes Türel ise 44,4 çıktı” dedi.

İlgili Haberler