O tutuklamaya Özdağ'dan tepki!

O tutuklamaya Özdağ'dan tepki!
ABD'li yetkili kurumların Halk Bankası'na para cezası verdiği yönünde tweet atan İYİ Partili Kerim Yılmaz'ın tutuklamasına tepki gösteren Ümit Özdağ, "Bu tutuklama bize, tek adam rejiminin Türkiye’yi nereye sürükleyebileceğini gösteriyor" dedi.

Hakan Atilla davası kapsamında ABD'li yetkili kurumlar tarafından Halk Bankası'na önemli miktarda para cezası verildiği yönünde bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan haber ve yorumlara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kerim Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Duruma tepki gösteren İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, cezaevi önünden gazetecilere açıklamada bulundu. 

Konuyla ilgili 3 bin kişinin benzer tweet attığına dikkat çeken Özdağ, "Buna rağmen sadece İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu için Kerim Yılmaz, hukuk çiğnenerek tutuklandı. Hiçbir arkadaşımızı arkada bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın Üsküdar Paşakapısı Cezaevi önündeki açıklaması şu şekilde: 

"Türkiye’de 3 bine yakın insan benzer tweet atmış. Konuyu herkes tartışıyor. Buna rağmen sadece İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu için Kerim Yılmaz, hukuk çiğnenerek tutuklandı. Bu 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu tutuklama bize, 24 Haziran’da ve sonrasında kurulmak istenen tek adam rejiminin Türkiye’yi nereye sürükleyebileceğini gösteriyor. Biz sadece burada Kerim Yılmaz’a dayanışma için değil, Türkiye’de tekrar hukukun kurulabilmesi için bulunuyoruz. Adaletin tekrar tesis edilebilmesi için bulunuyoruz. Hiçbir arkadaşımızı arkada bırakmayacağız"

İlgili Haberler