O ülke, İsrail Büyükelçisi'ni çağırdı

O ülke, İsrail Büyükelçisi'ni çağırdı
Dün Filistin'de yaşanan olaylar üzerine Belçika, İsrail'in Brüksel Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail Büyüleçisi'ni Dışişleri'ne çağırarak, bir süre 'Tel Aviv'e dönmesi yönünde uyarıda bulunmasının ardından, Belçika da İsrail büyükelçisini bakanlığa çağırdı.

Belçika, Gazze'de İsrail askerlerinin Filistinlilere ateş açması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının artması endişesiyle İsrail Büyüleçisini Brüksel'e çağırdı. 

İsrail'in Belçika Büyükelçisi Simona Frankel'in, Gazze sınırında öldürülen Filistinliler için "terörist" ifadesini kullanması ülke genelinde tepkilere neden oldu.

RTBF radyosuna konuşan Başbakan Charles Michel, Frankel'in ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu ifadeler karşısında şoka girdim." açıklamasında bulundu.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına başından beri karşı çıktığını ve bu kararı kınadığını hatırlatan Michel, "Gazze'de olanlar için uluslararası bir soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz. ABD kararının büyük risk teşkil ettiğini söylemiştik, daha fazla güvenlik sorununa ve trajediye yol açacağını belirtmiştik. Maalesef haklı çıktık." diye konuştu.

İsrailli büyükelçi Frankel'in "Her insanın ölümünden dolayı üzüntü duyuyorum, sınırda hayatını kaybeden 55 teröristin ölümünden bile." ifadeleri karşısında şoka girdiğini vurgulayan Michel, İsrail'in uluslararası soruşturmaya neden karşı çıktığına ise anlam veremediğini söyledi.