O ülke Türkiye sınırına asker gönderiyor!

O ülke Türkiye sınırına asker gönderiyor!
Bulgaristan yasa dışı geçişlerin engellenmesi için adım atıyor. Bulgaristan meclisi Türkiye sınırına asker göndermek için yapılan yasa değişikliğini onayladı.

Bulgaristan meclisi Türkiye sınırına asker gönderilebilmesi için Silahlı Kuvvetler ve Savunma Kanunu'nda değişikliğe onay verdi.

Kabul edilen tasarıyla Türkiye sınırına askeri personelin görevlendirilmesine izin veriliyor.

YASA DIŞI GEÇİŞLER ENGELLENECEK

Ayrıca Bulgaristan'ın Türkiye ile olan 269 kilometrelik kara sınırında yasa dışı geçişlerin engellenmesi ile görevli sınır polis güçlerine ordudan personel ve teçhizat desteği verilebilecek. Bulgaristan hükümeti daha yasadışı geçişlerin engellenmesi için Türkiye sınırına bin asker gönderileceğini açıklamıştı.

EK ÖNLEM ALINMASI ŞART!

Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekili ve eski Savunma Bakanı Angel Naydenov, tasarı görüşülürken yaptığı konuşmada, "İçişleri Bakanlığının huzurunun yerinde olması için ve Türkiye ile ortak sınırımızda olup bitenleri göz önünde bulundurarak ek önlemlerin alınması şart" dedi.

'SINIR MUHAFAZASI STRATEJİK BİR GÖREV'

Sınır muhafazasının ‘stratejik bir görev olduğunu' belirten Naydenov, ordunun bu amaçla görev almasının gayet doğal olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarda, sınırdaki mevcut 33 kilometrelik tel örgüye 130 kilometrelik ilave yapılması öngörülüyor.