O üniversitelerin statüsü değişiyor

O üniversitelerin statüsü değişiyor
ODTÜ, Boğaziçi ve Hacettepe'nin de içinde olduğu 10 üniversitenin statüsü değiştiriliyor.

Yükseköğretim 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak belirlenen 10 üniversitenin ismini açıkladı.

Belirlenen araştırma üniversitelerine çok büyük görevler düştüğünü hatırlatan Erdoğan, statüsü değiştirilecek üniversiteleri: "Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir İleri teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinin isminin araştırma üniversitesi olarak belirlendiğini açıkladı. Erdoğan, yedek olarak Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi" olarak açıkladı.

Erdoğan, “YÖK'ün üniversitelerimizi dünyada rekabet edebilir düzeye taşıyacak yenilikler konusundaki çalışmalarını da yakından takip ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Yükseköğretim programları ve kontenjanları ile meslek yüksekokullarının planlamasının artık YÖK'ün koordinasyonunda belirlenecek olmasının, yaşanan sıkıntıların önüne geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler