Canlı yayında terörist başı için skandal sözler

Canlı yayında terörist başı için skandal sözler
Teröristbaşı Öcalan ile dün İmralı'da görüşen ve 18 Haziran tarihli mektubunu kamuoyuna açıklayan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, Habertürk'te Öcalan için "yerli ve milli bir şahsiyettir" dedi.

Teröristbaşı Öcalan’ın İstanbul seçiminde HDP’ye tarafsızlık çağrısı yaptığı duyurulmuştu. Öcalan’ın bu çağrıyı 18 Haziran’da avukatlarına verdiği bir mektupla yaptığı, ancak bu çağrının kamuoyuna yansıması için teröristbaşı ile bir akademisyenin görüştürüldüğü ortaya çıktı.

Dün İmralı’da Öcalan ile görüştürülen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın mektubu duyurması, iktidarın mektubu içeriğinden haberdar olduğuna ve Öcalan ile Özcan’ı mektubun kamuoyuna yansıması için mi görüştürdüğüne dair soru işaretlerini de akla getirdi.

Ali Kemal Özcan, teröristbaşı ile yaptığı görüşmeye dair bilgileri Habertürk'e telefonla bağlanarak anlatırken, Öcalan için, "yerli ve milli bir şahsiyettir" dedi. 

Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı ve rektör danışmanı olan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, dün İmralı’da teröristbaşı Öcalan ile yaptığı görüşmeye dair ise şunları söyledi; "Devlet de bunu uygun görmesi sonucunda İmralı'da görüşme gerçekleşti. Görüşmelerde şunu müşaade ettik ki, bundan birkaç gün önce Abdullah Öcalan kendisinin iki avukatına bir sayfalık el yazması vermiş.

ÖCALAN MEKTUBUNUN AÇIKLANDIĞINI SANIYORMUŞ

Abdullah Öcalan'la uzun bir değerlendirme yaptık. Görüşme esnasında söz açıklamaya gelince, o açıklandığını sanmaktaydı, bizden öğrendi ki 18 Haziran avukatlara savcılık üzerinden teslim edilmiş olan açıklama yayınlanmamış. Abdullah Öcalan öğrenince tepki gösterdi. Bana atfen şöyle bir not verdi. Notta, 'Sayın Rezan ve Nevroz arkadaşlar, ben sizden sonra Ali Kemal Özcan hocayla görüştüm. Kendisine özgü geniş bir literatürü vardır, umarım paylaşırsınız. Bildiriyi kendisine de okudum. Nasıl açıklanır değerlendirileceğini tartıştım. Birlikte bildiriyle özüne uygun bir biçimde toplantı ve toplantılarda açıklayıp yorumlamanızın da yararlı olacağınızı kanısındayım. Görüşmek dileğiyle selam ve saygılarımla' ifadeleri yer aldı.

Öcalan’ın avukatlarına ulaşmaya çalıştığını ancak herhangi bir cevap alamadığını belirten Özcan, “Ben bir emaneti açıklıyorum. Emanete ihanet edilmez, sadece avukatlar değil, hiç kimse emanete ihanet edemez." dedi.

"ÖCALAN YERLİ VE MİLLİ ŞAHSİYETTİR"

 Özcan, telefonla bağlandığı Habertürk canlı yayınında, “Abdullah Öcalan benim kanaatimce bir Kürt isyanı lideridir. Ama aynı zamanda yerli ve milli bir şahsiyettir” sözlerini de söyledi. Sözlerini tekrar savunmaya çalışırken, Özcan'a tepki gösterildi ve yayından alındı.

İlgili Haberler