ODTÜ yönetimi alternatif alanları kabul etmemiş

ODTÜ yönetimi alternatif alanları kabul etmemiş
ODTÜ’de Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) devredilen arazide yüzlerce ağacın kesilerek, ruhsatsız olarak başlatılan inşaat çalışmasına tepki büyüyor.

Akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve meslek örgütleri yurt inşaatından derhal vazgeçilmesi taleplerini vurguladı. ODTÜ’lü akademisyenlerin ağaç katliamına karşı aylar önce üniversite içinde alternatif alanlar önerdiği, üniversite yönetiminin ise kabul etmediği öğrenildi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ODTÜ’de polis ablukasının sona erdirilmesini talep etti.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, ODTÜ’de başlayan yurt tartışmasında Kavaklık’a inşaat yapılmasına tepki gösteren mimarlık ve mühendislik fakültelerinden akademisyenler, üniversite yönetimine alternatif alanlar işaret etti. Bazı akademisyenler, mevcut yurtların geliştirilerek ihtiyacı karşılayabileceğini belirtirken, bazıları da yeni yurt yapımının gerektiğini savundu. Ancak yeni yurt yapımında ağaçlık alanlar yerine ODTÜ’de hurdalık olarak kullanılan bir alan ve yurt bölgesindeki başka bir alan ODTÜ yönetimine sunuldu. Ancak belirlenen arazide KYK ile anlaşan üniversite yönetiminin alternatifleri görmezden gelerek geri adım atmadığı öğrenildi.

ODTÜ bileşenlerinin KYK yurduna karşı çıkışının bir diğer nedeni ise üniversitedeki mevcut 19 yurdun yönetimine ODTÜ’ye ait iken, yeni yurdun yönetiminin tamamen KYK’ye devredilmesi oldu. Protokole göre, 49 yıllık bedelsiz olarak devredilen arazide yapılacak yurdun işletilmesi de, “Taşınmaz üzerine yapılacak yurt binalarına ODTÜ öğrencilerinin yerleştirilmesi ve barındırma işlemi KYK değerlendirme kriterlerine uygun olacaktır” önkoşulu ile KYK tarafından yapılacak. Ancak devlet yurdu altında yapılan KYK yönetimindeki alanlardaki gerici etkinlikler de yurdun istenmemesine neden olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler