Oğan'dan, silahlı saldırı girişiminin ardından ilk açıklama

Oğan'dan, silahlı saldırı girişiminin ardından ilk açıklama
MHP Genel Başkan adayı Oğan, referandum çalışmalarına Samsun Bafra'da devam etti. Bafralılarla yapacağı toplantı öncesi silahlı saldırı girişimine maruz kalan Oğan, "Bunlar bizi yıldıracağını zannediyor. Sizden korkan sizin gibi olsun!" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, tüm baskı ve engellemelere rağmen referandum çalışmalarına devam ediyor.

Konuşma yaptığı kürsü tekmelenen, arabasının lastikleri kesilen ve arabasına silahlı sopalı saldırıda bulunulan Sinan Oğan'a, Samsun Bafra'da yapacağı toplantı öncesinde de silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

Oğan'ın avukatı Kürşad Ergün, sosyal medya hesabından MHP Genel Başkan adayına silahlı saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Bafra'da konuşan Oğan da, yapılan saldırı girişimine çok sert tepki gösterdi.

İşte Sinan Oğan'ın Bafra'daki konuşmasından öne çıkanlar:

Önce kürsü devirmeye başladılar, sonra aracımızın lastiğini kestiler, sonra aracımıza sopalı ve silahlı saldırıda bulundular. Bütün bunlar yaşanırken tek bir AKP'li siyasetçi bunları kınamadı. Kınamadığı gibi, 'lastiğe sıkan beyne de sıkar. Ülkücü işini yarım bırakmaz' dendi, toplumu gerecek açıklamalar yapıldı.

Biraz önce esnaf ziyaretinde 3 kişi pusuya yatmış silahlı bir vaziyetteyken korumalarımızın görmesi ve müdahale etmesi üzerine silahlı suikaste hazırlanırken kaçtılar. 

Türkiye'nin bir 'evet-hayır' oylamasıyla getirdikleri nokta budur. Netice itibariyle burada Anayasayı oylayacağız ama siyasetçilerin o sorumsuz açıklamaları, bize yönelik saldırılarını durdurmamaları ne yazık ki karanlık emellere böyle fırsat sunmuştur. 

Buradan sesleniyorum sayın Binali Yıldırım, daha önce sana mektup yazmıştım. Sen 'evet'çilerin Başbakanı mısın? Bizi koruyamayacaksan in o koltuktan, in o koltuktan, in o koltuktan!

Bunlar bizi yıldıracağını zannediyor. Bizim 'hayır' kampanyası yapmaktan vazgeçireceğini zannediyor. Bunlar bizim korkacağımızı zannediyor. PKK'nın karşısında korkmamış olan bizler, akillerin 60 kişilik saldırısından yılmamış olan bizler sizden mi korkacağız! Sizden korkan sizin gibi olsun!

Biraz önce bir haber daha geldi, Kars'ta zor bulduğumuz bir otel telefon etti, oteli veremeyeceklerini söyledi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta terör estiriyor ve hiç kimsenin bize salon vermesine müsaade etmeyeceğini söylüyor. PKK'nın karşısında bu kadar mücadele etmediniz siz, bizden niye bu kadar korkuyorsunuz? Biz sadece 'hayır' diyoruz. Bu ülkede yaşayanların 'evet' demeye ne kadar hakkı var ise, biz 'hayır' diyen Ülkücülerin de o kadar hakkı vardır."

İlgili Haberler