Öğrenci dernekleri: Üniversitelerden PKK ve FETÖ'yi temizleyin

Öğrenci dernekleri: Üniversitelerden PKK ve FETÖ'yi temizleyin
54 üniversiteden 338 öğrenci topluluğu ‘’Üniversitelerimiz FETÖ ve PKK’dan Temizlenecektir’’ başlığı ile Fethullahçı darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı.

Bildiride; ordu, polis ve milletin kahramanca direnişi ile darbe girişiminin bastırıldığı ifade edilirken ‘’Vatansever üniversite gençliği olarak bizler ilk andan itibaren alanlarda görevimizi yerine getirdik, milletimizin gücünün ve birliğinin harcı olduk…Üniversitelerimizden Fethullahçı Terör Örgütü ve PKK terör örgütü unsurlarının temizlenmesinin destekçisi olacağız’’ denildi. 

338 öğrenci topluluğunun kamuoyuna açıkladığı bildiride Türkiye’nin dört bir yanından Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Sosyalist Düşünce Topluluğu, Türk Islam Araştırmaları Topluluğu, Tiyatro ve Edebiyat Topluluğu, Spor Topluluğu, Bilim Topluluğu gibi çeşitli ilgi alanlarına sahip topluluklar yer alıyor.

Işte 54 üniversiteden 338 öğrenci topluluğunun imzasıyla açıklanan ortak bildiri metni:

Ülkemiz ve milletimiz, 15 Temmuz gecesi Amerikan destekli olduğu kesinleşen, devletimiz ve ordumuz içerisinde yuvalanmış Fethullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe girişimine maruz kaldı. Ordumuzun, polisimizin ve milletimizin kahramanca direnişi, bu darbe girişimini kısa sürede bastırdı.

Hain saldırı sonucunda, 264 vatan evladı şehit düştü, 2 bin 185 yutttaşımız yaralandı.  Büyük bedeller ödenerek girişim püskürtüldü.

Milletimiz meydanları doldurarak yeni bir girişimin önüne geçti, bütün dünyaya bağımsızlığını, birliğini ve egemenliğini koruyacağının mesajını verdi.

Vatansever üniversite öğrencileri olan bizler, ilk andan itibaren alanlarda görevimizi yerine getirdik, milletimizin gücünün ve birliğinin harcı olduk. Bu konudaki sorumluluğumuzu ve vatan görevini yerine getirmeye devam edeceğiz.

Devletimizin, güvenlik kuvvetlerimizin ve eğitim kurumlarımızın, milli egemenliğimize kast eden Fethulahçı Terör Örgütü mensuplarından arındırılması, devletimizin ve milletimizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda, üniversitelerimizden Fethullahçı Terör Örgütü  ve PKK terör örgütü unsurlarının temizlenmesinin destekçisi olacağız.

Türk gençliği, devlet-millet-ordu- polis birliğinin korunmasında, terör unsurlarının üniversitelerimizden temizlenmesinde büyük rol oynayacaktır. Dış destekli planların hayata geçmesine izin vermeyeceğiz. Aşağıda imzası bulunan öğrenci toplulukları olarak ortak bir tavır sergiliyor, bağımsızlığımızın, birliğimizin ve cumhuriyetimizin korunması adına, terör örgütlerine karşı daha etkili mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz.