Öğrenci ve meslektaşları Kafalı hocayı andı

Öğrenci ve meslektaşları Kafalı hocayı andı
Türk Milliyetçiliğinin abide isimlerinden tarihçi Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Milli Düşünce Merkezi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü ve Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Hasan ÇEKİÇ / YENİÇAĞ

28 Ağustos 2019 tarihinde hayatını kaybeden büyük Türk Milliyetçisi tarihçi Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Milli Düşünce Merkezi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü ve Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencileri ve meslektaşları tarafından yapılan konuşmalarla anıldı.

img_1564.jpg

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Muzaffer Göker Salonu’nda yapılan anma toplantısında konuşmacılar sırasıyla kısaca şu konuşmaları yaptı:

Prof. Dr. Neşe Özden: (DTCF-Tarih Bölümü Başkanı):

"Ben Mustafa Kafalı’nın öğrencisiyim. Türkçülüğün önemli bir şahsiyeti olarak Türklük şuuruna, ülkeye ve vatana müdrik olmaya önem veren bir insandı."

Prof.Dr. Abdullah Gündoğdu (DTCF-Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı Başkanı):

"Sadece Türkiye’de değil bütün Türk Dünyasında anılan Mustafa Kafalı hocamız bundan sonra da Türk Dünyasında sembol şahsiyet olarak varlığını devam ettirecektir."

Prof.Dr. Yavuz Ercan: (DTCF-Emekli Öğretim Üyesi):

"23 yıl birlikte çalıştık. Babacan, herkese sevgi ve saygı ile yaklaşırdı. Her konuda ciddiydi. Yeri geldiğinde de şaka yapmasını severdi. Kırıcı kelimeler Mustafa Kafalı’da yoktu."

img_1566.jpg

Prof. Dr. Azmi Süslü (DTCF-Emekli Öğretim Üyesi):

"Çok geç tanıdım. İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci iken Mustafa Kafalı’ya Şeyh Şamil’in bir kopyası derlerdi. Gönlü ile konuşurdu. Kimsenin kalbini kırmazdı. Atatürk’ün Payitahtına, Mustafa Kemal’in şehrine gömülmek istedi."

Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğdu (Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi):

"Türk Milliyetçiliğini, Atsız’ı, Türk Milliyetçisi fikir adamlarını onun sohbetlerinde öğrendim. Bilge bir hocaydı. Türk milliyetçiliği davasında hep istikrarlı olmuştur. Gönül kırmazdı. Gençleri eğitime teşvik ederdi."

Prof.Dr. Sadettin Yağmur Gömeç (DTCF-Öğretim Üyesi):

"Adamdı ve karizmatikti. Adamlığı ideolojik vasıflardan daha öndeydi. Kendine kin besleyenlere asla kin beslemezdi."

Prof. Dr. Üçler Bulduk (DTCF-Öğretim Üyesi):

"İlmi, fikri, şahsiyeti bir araya toplamış en mükemmel şekilde yaşayan adam gibi adamdı. Alp kişiydi, bilge kişiydi ve erdemli kişiydi."

Prof. Dr. Haldun Eroğlu (DTCF-Öğretim Üyesi):

"29 yıl birlikte hayat sürdüm. Akılcı ve realistti. Hayalperest değildi. Onun Türkçülüğünü hayalperest olarak görmüyorum. Bilgiye ve karaktere çok önem verirdi. Bir asistan ve öğrenci alırken onun için en önemli şey karakterdi. O yağmurdan ve fırtınadan kaçanlar için bir çınar ağacıydı."

Prof. Dr. Konuralp Ercilasun (Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı-Öğretim Üyesi):

"Türklüğün, modern zamanların Dede Korkut’uydu. Dede Korkutluğunu hakkıyla yerine getirmiştir."

Dr. Cafer Güler (DTCF-Öğretim Üyesi):

"Mustafa Hoca, genç akademisyenlere hoşgörülü ve anlayışlı idi. “İlim maslahatı huzurla yapılır” derdi."

Konuşmaların ardından, Milli Düşünce Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Hakan Paksoy ve Mustafa Kafalı hocanın eşi Sevgi Kafalı’da birer konuşma yaptılar.

Anma toplantısına DTCF öğrencileri, akademisyenler ve Milli Düşünce Merkezi yöneticileri ve üyeleri katıldı.

img_1588.jpg