Öğrenci velileri dikkat! Para cezası geliyor

Öğrenci velileri dikkat! Para cezası geliyor
MEB okullarda devamsızlığı azaltmak için hayata geçirdiği, “Devamsızlık yapmayan öğrencilere başarı belgesi” projesiyle istediği sonuca ulaşamayınca, çareyi velilere para cezası kesmekte buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda devamsızlığı azaltmak için hayata geçirdiği, “Devamsızlık yapmayan öğrencilere başarı belgesi” projesi tutmadı.

Öğrencilerin artan devamsızlıklarının önüne geçmek amacıyla yeni bir uygulama üzerinde çalışan Bakanlık, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini uyardı. Buna göre, devamsızlık yapan öğrenci velisi mektupla uyarılacak, sorunun devam etmesi durumunda ise para cezası kesilecek.

EN ÇOK DEVAMSIZLIĞI TEKNİK VE İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YAPIYOR

MEB’in, en önemli nedenlerini, “ekonomik, sosyal ve kültürel” olarak sıraladığı öğrenci devamsızlığı probleminin çözümünde istenilen ilerleme sağlanamadı. Ortaöğretim kademesinde en çok devamsızlık yapılan okul türünün mesleki ve teknik liseler ile imam hatip liseleri olduğu bildirildi.

Bakanlığın verilerine göre, mesleki ve teknik liselerde 20 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerin oranı 2018-2019 eğitim öğretim yılında yüzde 44’e, Anadolu İmam Hatip liselerinde ise yüzde 36’ya yükseldi.